2020-02-26 19:44

Elevii din clasele I-VIII vor primi mere, din septembrie

 |  18:22
Elevii din clasele I-VIII vor primi mere, din septembrie

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri,Hotărârea privind programul de încurajare a consumului de fructe în şcoli înanul şcolar 2010-2011, program a cărui valoare se ridică la 13,4 milioane deeuro, din care 9,6 milioane de euro vor proveni din fonduri europene, informează MinisterulAgriculturii.

Conformacestui act normativ, se vor acorda gratuit mere, în limita valorii zilnice de0,30 lei/elev, pentru o perioadă de maximum 93 de zile de şcolarizare, începândcu 1 noiembrie 2010. Numărul total al elevilor din clasele I-VIII (public şiprivat) care vor beneficia de programul fructe în şcolieste de 1.702.429.

Valoareatotală a programului este de 13.405.814 euro şi cuprinde atât fondurilecomunitare, 9.659.220 de euro, aproape dublul fondurilor alocate în anul şcolarprecedent, cât şi cofinanţarea de la bugetul de stat, în valoare de 3.746.594 deeuro. Costul programului acoperă distribuţia merelor, implementarea măsuriloradiacente şi evaluarea programului. “Noul act normativstabileşte fructele distribuite, perioada şi frecvenţa distribuţiei, limitavalorii zilnice/elev şi măsurile adiacente distribuţiei de fructe, bugetulaferent acestora, precum şi modalitatea de implementare efectivă şi degestionare la nivelul administraţiei publice. Începând cu anul şcolar 2010-2011,pe lângă distribuţia gratuită de fructe şi/sau legume, statele membre auobligaţia de a implementa măsuri adiacente al căror scop constă în formarea şifixarea de obiceiuri alimentare sănătoase în rândul grupului ţintă ales”,se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale(MADR).

Pentru anulşcolar 2010-2011, în cadrul programului de încurajare a consumului de fructe înşcoli au fost stabilite şitipuri de măsuri adiacente. Astfel, vorfiorganizate vizite la ferme pomicole sau legumicole, la staţiuni decercetare pomicolă sau legumicolă, la zilele recoltei, expoziţii, târguri saualte evenimente şi/sau activităţi similare, vor fiorganizate concursuritematice cu premii, ca modalităţi practice educative care să contribuie ladezvoltarea competenţelor elevilor şi prin activităţi de grădinărit, şi vorfirealizate broşuri sau materiale didactice, al căror scop estecunoaşterea beneficiilor consumului de fructe şi legume proaspete.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-10-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine