2020-08-06 04:51

Eugen Teodorovici propune plata ANTICIPATĂ a pensiilor mărite pentru 2021

 |  15:34
Eugen Teodorovici propune plata ANTICIPATĂ a pensiilor mărite pentru 2021

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovoci declarat, duminică, că propune ca pensionarii să primească anticipat un procent din creşterea programată pentru recalcularea pensiilor din 2021, conform noii legi a pensiilor, scrie Adevarul.

„Am să-i ridic colegului meu (ministrului Muncii, n.r.) o provocare foarte, foarte mare. Este o provocare pe care o să o ridic aici. Când se termină recalcularea pensiilor? În 2021. Haideţi să facem aşa, fiecare dintre dumneavoastră aşteptaţi o recalculare, pensionarii, în general, aşteaptă o recalculare. Spunem această grupă de pensii până la ... va avea o majorare de pensii x la sută, cealaltă grupă va avea un alt gen de majorare. Atunci putem aplica o sumă forfetară, adică să dăm de exemplu unui pensionare suma de 300 de lei, poate nu este suma cea corectă, dar nu aştept până în 2021 şi dau astăzi 150 de lei, adică un procent din suma pe care o anticipez a fi dată în 2021 şi o dăm astăzi. În 2021, când se termină recalcularea vedem cum a fost, dacă a fost sau nu corectă suma. Dacă e mai mult, îi dăm diferenţa omului, dacă e mai puţin, vedem ce facem atunci. Dar să primiţi din timp pentru că oamenii trăiesc astăzi”, a afirmat Teodorovici, la Conferinţa Organizaţiei Pensionarilor din partid, care are loc la Centrul Expoziţional Mamaia, potrivit Agerpres.

Teodorovici a adăugat că din partea sa, ca ministru al Finanţelor, nu va fi decât un aviz favorabil pentru o astfel de idee. „Avem o obligaţie faţă de dumneavoastră care aţi muncit. Noi avem ce avem pentru că dumneavoastă aţi muncit. Şi hotelurile de la mare sunt construite pe munca dumneavoastră. Înainte de '89 lucram cu toţii, banii la grămadă şi statul făcea investiţii, dar lumea uită, tinerii uită şi pe lângă dumneavoastră nu trec cu respectul cuvenit”, a mai adăugat Teodorovici.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-01Parerea ta...

BăTRâNE NU FI PROST !
01 Sep 2019

În această țară există diferențe semnificative în ceea ce privește problemele de sănătate - acestea variază de la apartamente mucegăite, poluarea aerului și zgomotului, până la precaritate, stres și lipsa recunoașterii sociale. Vorbim despre pensii ? Inflație ? Sărăcia a tuturor categoriilor de la șomeri până la bătrânul abandonat de către stat și ai sa-i copii despre asta ? Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovoci ! Tinuta sa de munca valorează 70. 000 de euro
IULIA GENG
03 Sep 2019

Ce inseamna ca "tinuta sa de munca valorează 70.000 de euro" ? Doar nu vrei sa spui ca hainele de pe el valorează atat ?
VASILE
03 Sep 2019

Bătrâne, nu fi prost! Votează pe cei care te vor mort! Că, dacă mori, o să stai la dreapta Domnului! Și, ce valorează mai mult: să stai la loc de cinste, lângă Domnul, sau să câștigi niște sute de lei mizerabile (e drept că tot din munca ta, furată de stat!), pe care ori ți le mănâncă inflația, ori ți le fură băcanul de la colț, ori ți le fură nepoții... Bătrâne, nu fi prost, votează PNL, USR și alți inși care te vor mort, și-ți va fi bine PE LUMEA AILALTĂ!...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz