2019-12-06 05:18

Eutanasierea maidanezilor, ilegală. Ionuț Anghel a fost ucis de câini cu stăpân

 |  21:01
Eutanasierea maidanezilor, ilegală. Ionuț Anghel a fost ucis de câini cu stăpân

Organizația internațională pentru protecția animalelor VIER PFOTEN dezvăluie concluziile raportului oficial al investigațiilor privind regretabila moarte a lui Ionuţ Anghel. Potrivit raportului, câinii care l-au ucis pe Ionuț erau câini de pază aparținând companiei SC TEI REZIDENŢIAL SRL BUCUREŞTI.

Conform rechizitoriului Procuraturii, cele două entități considerate responsabile pentru uciderea lui Ionuţ sunt ADMINISTRAŢIA DOMENIULUI PUBLIC SECTOR 2 Bucureşti și SC TEI REZIDENŢIAL SRL Bucureşti. În document se specifică faptul că „minorii au putut intra nestingheriţi pe terenul proprietate privată, păzit de cei 7 câini ai inculpatei SC TEI REZIDENŢIAL SRL Bucureşti” și că „inculpata SC TEI REZIDENŢIAL SRL BUCUREŞTI nu îşi asigurase un cadru organizatoric apt să preîntâmpine atacul canin asupra minorului Anghel Ionuţ Cosmin, prin menţinerea integrităţii împrejmuirii curţii societăţii, pentru ţinerea câinilor societăţii exclusiv în interiorul perimetrului îngrădit al firmei, şi prin îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din legislaţia referitoare la deţinerea de câini, inclusiv a celor periculoşi sau agresivi”.

Mai mult, documentul Procuraturii subliniază faptul că, „în ciuda faptului că o parte din câinii care au fost capturaţi pe terenul situat pe str. Tuzla nr. 50 erau din 2009 în evidenţele Centrului Teritorial Veterinar Sector 2 din cadrul Consiliului Local Sector 2 Bucureşti, fiind sterilizaţi, crotaliaţi şi fiindu-le implantat microcip de identificare, aceştia nu erau, în septembrie 2013, câini fără stăpân. Deţinătorul lor era inculpata SC TEI REZIDENŢIAL SRL Bucureşti”.

Un sondaj recent arată că 62% dintre români sunt împotriva uciderii câinilor fără stăpân, majoritatea românilor agreând în schimb soluții alternative care exclude uciderea. „Este o adevărată tragedie faptul că animalele fără stăpân au fost făcute responsabile pentru moartea copilului, ceea ce a avut drept consecință nenumărate abuzuri și uciderea a zeci de mii de câini de către municipalități și persoane private”, a declarat Gabriel Păun, director de campanii VIER PFOTEN Internațional.

Potrivit recentelor declarații ale coordonatorului Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu, 16.000 de câini au fost uciși numai în București, iar alți 2.000 se află în adăposturile primăriei. Mai mult, Băncescu a afirmat că jumătate din acești câini au fost ilegal uciși după ce Curtea de Apel a suspendat Normele metodologice de aplicare a legii uciderii, în urma unei acțiuni a VIER PFOTEN.

Raport şocant

În iulie, VIER PFOTEN a dat publicității un raport șocant, însoțit de dovezi video, privind activitățile ilegale din marea majoritate a adăposturilor publice din România. În perioada martie – mai 2014, o echipă de investigatori a vizitat și analizat situația din 43 din cele 81 de adăposturi publice înregistrate în România, inclusiv din București. Rezultatele investigației sunt șocante: nici unul dintre aceste adăposturi nu este conform legii. Au fost identificate până la 29 de încălcări ale legii, printre care: suprapopulare, prezența cadavrelor de câini printre câini sănătoși, cățele cu pui ținuți printre câini adulți, hrană contaminată de excremente și gunoaie, padocuri neigienizate și scurgeri reziduale între padocuri. Filmările arată urme de sânge în multe cuști, precum câini răniți sau foarte bolnavi care nu beneficiază de asistență medicală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-01Parerea ta...

CRISTINA MAIULLARI
02 Sep 2014

Voi gente della romania siete dei schifosi bastardi senza scrupoli. Vi farei saltare in aria tutti voi che fate del male a quelle povere creature indifese. Siete una razza misera vergognatevi. Dovreste morire tutti voi!!!!
EUTANASIATI MAIDANEZII
02 Sep 2014

Eutanasiati toti maidanezii sa nu scape nici o javra
IN SFARSIT!
15 Sep 2014

Se spune adevarul! Copilul ala n-a fost omorat de maidanezi. De vina a fost in primul rand, betiva aia de bunica-sa, care a durut-o in 14...ea, avand si grad de rudenie, copilul fiindu-i nepot, dat in grija sa, ea - de ce nu este deloc cercetata, fiind direct implicata prin neglijenta, indiferenta, deci - in culpa?! Datorita exagerarii evenimentului in mass-media, au fost agresati, mutilati si omorati o gramada de caini maidanezi!
ALA DE-SI ZICE
15 Sep 2014

"fara maidanezi" amesteca lucrurile: confunda problema maidanezilor cu cea a copiilor abandonati, din camine! Stimabile! Una e sa cresti un caine, caruia nu-i creste laba piciorului, nu creste in inaltime, in grosime, nu te judeca, nu musca mana care –l hraneste (la propriu si la figurat) nu pune ‘DE CE-uri’ tampite, nu este egoist, avar si pretentios pe masura ce se mareste (cu varsta)… ALTA – e sa cresti un caine, care te apara, te iubeste, e vesnic credincios – tu, fiind dumnezeul lui!
DACA IUBESTI OAMENII,
15 Sep 2014

NU si 'javrele' de caini, NU ESTI OM! Cainele, spre deosebire de om, te iubeste neconditionat si nu uita niciodata binele facut, lui (mancarea, apa sau apararea de alti agresori), pe cand omul - JAVRA BIPEDA iresponsabila, agresiva, raneste si loveste deopotriva - si in cei buni, si in cei nebuni! Si, vorba cantecului "care-i OM, si care-i CAINE?!" Cred ca asemenea subtilitati, sunt prea FINE pentru tine.... P.S. In privinta copiilor abandonati, intreaba-i pe cei care le-au IMPUIAT pe damese, pe parintii si neamurile care le renega (si de-o parte, si de alta…), pe societatea asta (de kkt) si, mai ales pe iresponsabilii de politicieni, care se gandesc numai la burta lor, la buzunarul lor, neinlesnind integrarea/reintegrarea acestor copii in sanul familiilor lor (mama, tata), ajutandu-i sa-si creasca progeniturile, nu omorandu-le ori abandonandu-le prin spitale sau camine!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray