2020-01-27 04:24

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013. Note şi rezultate finale afişate de EDU.ro

 |  19:13
EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013. Note şi rezultate finale afişate de EDU.ro

Gabriela Dumba

Notele şi rezultatele finale de la Evaluarea Naţională 2013 vor fi afişate, miercuri, 3 iulie, pe site-urile inspectoratelor şcolare şi pe EDU.ro, urmând că repartizarea computerizată care începe pe 5 iulie să decidă la ce licee vor fi admişi elevii. Procentul notelor peste 5 obţinute la examenele de la Evaluarea Naţională din acest an au fost de aproape 76%, cu 10% mai mare decât rezultatul înregistrat anul trecut.

Ministerul Educaţiei va afişa, pe site-ul EDU.ro şi pe site-urile inspectoratelor şcolare, pe 3 iulie 2013, urmând ca între 5 şi 9 iulie elevii să completeze fişă de admitere pentru repartizarea computerizată, pe care o vor depune la sediul şcolii pe care au absolvit-o. Fişele conţin opţiunile pentru liceele unde elevii vor să studieze, opţiuni care se fac în baza rezultatelor obţinute la Evaluarea Naţională. Odată cu primele rezultate afişate sâmbătă, au apărut şi primele contestaţii depuse de elevii nemulţumiţi din cauza notelor primite.

Potrivit datelor centralizate de MEN pe EDU.ro, dintre cei 162.802 elevi care au susţinut proba, 116.562 (71,60%) au obţinut note peste 5. Cele mai multe note de 10 au fost obţinute în Bucureşti (1.286) şi judeţele Iaşi (572) şi Prahova (545).

Află notele obţinute la Evaluarea Naţională 2013 pe Bucureşti şi fiecare judeţ în parte

Ministerul Educaţiei a publicat deja listele cu specializările, liceele şi şcolile din judeţe, precum şi numărul de locuri disponibile pentru Admiterea în licee 2013, însă precizează că datele pot suferi modificări.

De asemenea, Ministerul Educaţiei a publicat, pe site-ul EDU.ro şi Ghidul admiterii computerizate şi clarificări privind Algoritmul de repartizare în licee 2013.

Citeşte toate detaliile despre admiterea la liceu

Criterii de departajare între candidaţi

În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:

a) media generală la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a

b) media generală de absolvire a claselor V- VIII

c) nota obţinută la probă de Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale

d) nota obţinută la probă de Matematică din cadrul Evaluării Naţionale

e) nota obţinută la probă de Limba maternă din cadrul Evaluării Naţionale, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.

În cazul în care la un liceu, pe ultimul loc, există candidaţi cu opţiunea exprimată pentru acea unitate şcolară şi care au mediile de admitere, precum şi toate mediile menţionate mai sus egale, atunci toţi aceşti candidaţi sunt declaraţi admişi la opţiunea solicitată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-07-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine