2020-01-24 13:26

Evaluarea Naţională 2016. Elevii de clasa a II-a susţin proba de citire în Limba română

 |  08:08
Evaluarea Naţională 2016. Elevii de clasa a II-a susţin proba de citire în Limba română

Elevii de clasa a II-a vor susţine, marţi, proba de citire în Limba română din cadrul Evaluării Naţionale 2016.

Copiii de clasa a II-a susţin marţi, 07 iunie, testul de citire în limba română, pe 08 iunie având loc testul de la matematică. Totodată, elevii din rândul minorităţilor naţionale vor susţine marţi testul scris-citit în limba română pentru minorităţi. De asemenea, pe 09 şi 10 iunie vor avea loc testele scris şi citit în limba maternă.

Elevii de clasa a II-a au la dispoziţie 30 de minute pentru a rezolva fiecare test.

În ultimele două săptămâni, elevii de clasa a VI- şi cei de clasa a IV-a au susţinut Evaluările Naţionale 2016.

"Testele vor fi evaluate în cadrul unităților de învățământ de cadrele didactice care predau în respectivele școli. În cazul în care numărul de cadre didactice dintr-o unitate de învățământ este insuficient, președintele Comisiei de organizare și de administrare a evaluărilor din respectiva unitate de învățământ are obligația să solicite comisiei județene/a municipiului București nominalizarea unor cadre didactice din alte școli. Înainte de începerea procesului de evaluare, președintele din centrul de evaluare are obligația de a asigura o sesiune de instruire pentru evaluatori", prevede metodologia în vigoare.

Fiecare test este evaluat de două cadre didactice, pentru fiecare disciplină în parte, pe baza Caietului cadrului didactic.

Rezultatele obținute nu se înregistrează în catalogul clasei, fiind valorificate la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare și prin informarea părinților/reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine