2019-12-06 04:59

EXCLUSIV. Opozanţii lui Sorin Oprescu se reîntorc în Primăria Capitalei. Vremea reîncadrărilor

 |  19:49
EXCLUSIV. Opozanţii lui Sorin Oprescu se reîntorc în Primăria Capitalei. Vremea reîncadrărilor

Fostul administrator al Primăriei Capitalei, Daniel Calotă, se reîntoarce după cinci ani de procese. El a fost dat afară în urmă cu cinci ani de Sorin Oprescu pentru că a refuzat să semneze contractul de închiriere al noului sediu în care funcţionează în prezent Primăria Capitalei din cauza preţului de trei ori mai mare faţă de valoarea pieţei din acel moment. Alte 2-3 persoane trebuie reangajate pe poziţiile deţinute anterior demiterii.

Daniel Calotă a fost administrator al Primăriei Capitalei sub trei edili: Viorel Lis, Traian Băsescu şi Adriean Videanu. “Cum vă explicaţi că niciodată Curtea de Conturi nu a găsit nimic în neregulă cât am fost eu administrator”, întreabă retoric Daniel Calotă. După cinci ani de preocese, pe 20 ianuarie el se reîntoarce în instituţie pe poziţia de şef de serviciu, deoarece prin actuala organigrama i s-a desfiinţat funcţia de director Administrativ.

Scandalul a început în 2010, când a refuzat să semneze contractual de închiriere pentru sediul nou al Primăriei Capitalei. La acel moment, preţul pe supafaţa utilă era de 5-6 euro pe lună, iar Sorin Oprescu a vrut să plătească o chirie de 22 de euro pe lună. Daniel Calotă găsise sedii cu chirii şi de trei ori mai mici, dar Sorin Oprescu nu a vrut să audă. În această situaţie, Daniel Calotă s-a conformat şi a început să facă măsurători. Aşa a constatat că suprafaţa utilă este mai mică decât cea trecută în contractual de închiriere. Sesizând aceste lucruri a început să aibă probleme cu fostul director al Direcţiei Economice, Mircea Constantinescu, în prezent arestat. “Mai întâi m-a ars la evaluarea anuală, ceea ce înseamnă reducerea salariului, dar şi altele, apoi au schimbat organigrama şi mi-au desfiinţat postul”, a declarat pentru PUTEREA Daniel Calotă. 4-5 persoane au fost în aceeaşi situaţie, toate câştigând procesele deschise de angajaţii demişi de Sorin Oprescu. Acum oamenii trebuie reangajaţi, theoretic pe aceeaşi funcţie şi pe acelaşi salariu avut anterior.

Pentru a ne face o părere despre suma exorbitantă cheltuită de Sorin Oprescu pe chiria sediului din Splaiul Independenţei 291-293 cu 3 milioane de euro pe an, adică 22 euro pe metru pătrat, Curtea de Conturi a plătit pentru chiria sediului din zona Primăverii, zonă mai bine cotată decât cea de pe cheiul Dâmboviţei, 15 euro pe metru pătrat. Cu 18 milioane de euro, preţ plătit până acum de Primăria Capitalei se puteau construi două clădiri bine poziţionate în Capitală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-18Parerea ta...

MIRCEA
18 Ian 2016

pai din moment ce este dovedit ca omul a avut dreptate ,oprescu sa plateasca diferenta.... scurt...sigur bulaul e bulau...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray