2020-02-21 21:00

Exercițiile SEISM 2016 continuă cu simularea unor explozii şi cutremure

 |  11:13
Exercițiile SEISM 2016 continuă cu simularea unor explozii şi cutremure

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că exercițiile „SEISM 2016” au continuat şi marţi noaptea cu simularea unor explozii la București și Iași.

De asemenea, potrivit unui comunicat de presă al MAI, în continuarea exerciţiului SEISM 2016, în urmă cu câteva minute s-a introdus în scenariul exerciţiului o nouă replică a cutremurului, cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter, primele efecte fiind sesizate în zonele Rahova, Mall Vitan şi Dămăroaia.

„Pentru intervenţia în aceste zone, unde sunt semnalate imobile prăbuşite, au fost mobilizate forţele aflate în prezent în bazele de operaţii din Bucureşti. Conform scenariului, în zona Rahova au fost identificate 8 clădiri în diferite stadii de avariere. Se estimează un număr de aproximativ 300 de persoane rănite, 50 decedate şi 300 sinistrate. De asemenea, în zona Mall Vitan au fost avariate şase blocuri de locuinţe, iar în cartierul Colentina – zona Fundeni au fost înregistrate 5 imobile avariate în diferite stadii. În aceste zone se estimează un număr de aproximativ 300 de persoane rănite, 80 decedate şi 300 sinistrate. Totodată, o altă zonă afectată din Bucureşti este Dămăroaia, unde s-au identificat 15 clădiri avariate, blocuri de locuinţe şi locuinţe individuale. În această zonă se estimează un număr de 150 de răniţi, 50 decedaţi şi aproximativ 400 de persoane sinistrate”, menţionează MAI.

Sursa citată mai precizează că echipajele de intervenţie în situaţii de urgenţă sunt prezente în zonele afectate, principala lor misiune fiind salvarea persoanelor şi acordarea primului ajutor calificat.

„În mod real, simularea unor intervenţii de căutare-salvare ale echipajelor de intervenţie are loc în zonele Chimopar şi Fabrica de bere”, completează MAI.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine