2019-12-09 19:54

Exodul specialiştilor români în Germania a scăzut în 2013

 |  17:07
Exodul specialiştilor români în Germania a scăzut în 2013

Numărul medicilor români care au emigrat în Germania a scăzut în 2013, faţă de 2012, cu aproximativ 32,4%, anunţă firma de recrutare tw.con, pe baza ultimului raport al Colegiului Medicilor Federal din Germania. Cu toate acestea, medicii din România au rămas pentru al doilea an consecutiv cel mai mare grup de medici străini în Republica Federală, în număr de 3.454.

Dacă în 2012 peste 800 de medici au emigrat în Germania, în 2013 doar aproximativ 550 s-au decis să plece în căutarea unor salarii mai bune şi a unor clinici care să le permită profesarea meseriei la cele mai înalte standarde.

Conform datelor emise de Colegiul Medicilor Federal din Germania, în 2013 piaţa germană a solicitat cu 20% mai puţini medici străini decât în anul precedent. În aceste condiţii, şi criteriile de selecţie a candidaţilor au devenit mai stricte. Proaspăt absolvenţii de facultăţi de medicină şi rezidenţii fără suficientă experienţă întâmpină probleme în ocuparea unui post în Germania. În aceste condiţii, specialiştii de la tw.con preconizează o creştere a nevoii de forţă de muncă în cabinetele şi policlinicile germane, determinată de pensionarea specialiştilor în următorii ani. Pe de altă parte, aceştia prevăd  o scădere a cererii de medici străini în spitalele din Germania având în vedere că numărul medicilor care doresc să plece în această ţară rămâne crescut, iar numărul medicilor care părăsesc Germania este sub nivelul anilor anteriori. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-15Parerea ta...

EI, POFTIM!
15 Iun 2014

Sa multumim din 'inima' partidului (sau, partidelor de la putere)! Bravos, natiune! Statul roman (tampit, prin cei care-l 'conduc'), cheltuie bani, timp si nervi, pentru formarea unor medici (de orice fel de specializare) care, ATENTIE! sunt determinati sa lucreze peste hotare, nu in tara! Asta cum se numeste, natiune (prostime) sau partide (politice) anti-romane?! Sinucidere, si ucidere - asa se numeste! Ucidere, pentru ca condamna bolnavii (prezenti si viitori)la lipsa de asistenta medicala (prin tratament), pentru ca n-are cine sa le-o mai acorde, si sinucidere, pentru ca si-o face cu mana lui (cum se spune), prin indepartarea voita, indreptata (tintita) spre asa o clasa de profesionisti, care ar trebui platiti BINE si tinuti in sistem, in tara, nu vanzandu-si inteligenta si profesionalismul, in afara!
D-AIA AU
15 Iun 2014

modificat putorile, codul penal, si au scos cuvinte (condamnari) CHEIE, care s-ar transforma in CHEIE FRANCEZA, venita DIRECT IN CAPUL LOR VICLEAN, SEC - de orice bruma de stiinta si constiinta!
SA VEDEM,
15 Iun 2014

ce masuri i-a ministrul sanatatii, in privinta asta! Asta - daca nu l-o durea si pe el in cot, DE TOT, de noi, de medici, de sistem...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray