2020-08-04 14:59

Expediții științifice românești pe teritoriul Marocului la Antipa

 |  16:55
Expediții științifice românești pe teritoriul Marocului la Antipa

Sâmbătă, 6 decembrie, începând cu ora 11.00 Muzeul „Antipa” organizează ”Expediții științifice românești pe teritoriul Marocului”, prelegere ce încheie seria din acest an a ciclului de conferințe ”La Antipa, în spatele ușilor închise”.

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” are o lungă tradiție în organizarea expedițiilor științifice în afara țării. Dintre acestea putem aminti  prima expediţie ştiinţifică peste hotare, organizată de Muzeu pe coasta de est a Africii, în Tanzania și condusă de acad. dr. Mihai Băcescu, desfășurată în perioada 20 noiembrie 1973 – 5 februarie 1974, pe cea din  Arhipelagul Indonezian, organizată de Muzeu în intervalul februarie - iunie 1991, sau expediţia ştiinţifică organizată în Brazilia în colaborare cu Universitatea Catolică “Santa Ursula” din Rio de Janeiro.

În 2005, la invitația și în colaborare cu Societatea de Explorări Oceanografice și Protecție a Mediului Marin „Oceanic - CLUB” din Constanța, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a reluat tradiția de organizare a expedițiilor științifice în afara României. Acest lucru s-a întâmplat în cadrul unui proiect mai larg de cercetare a biodiversității din zonele limitrofe bazinului mediteranean. Din 2005 și până în prezent, Muzeul, împreună cu Oceanic Club, a fost implicat în organizarea mai multor expediții științifice în unele state riverane Mării  Mediterane. Dintre aceste expediții, trei s-au desfășurat pe teritoriul Marocului, și anume: Expediția „Atlas” în 2007, Expediția „Dakhla” în 2012 și Expediția „Merzouga” în 2013. Aceste trei expediții au vizat cercetarea biodiversității unor arii extinse de pe întreaga suprafață a acestui stat.

Programul „La Antipa, în spatele uşilor închise” se desfăşoară săptămânal, în fiecare sâmbătă, începând cu ora 11.00. Specialiştii instituţiei destăinuie publicului câteva dintre secretele activităţii lor de cercetare ştiinţifică: descrierea grupului studiat (caracteristici morfologice, fiziologice, etologia speciei), dar şi metode de colectare sau observare a materialului biologic, tehnici de preparare după standarde muzeale şi practici de conservare a pieselor din colecţiile ştiinţifice muzeale şi expoziţia permanentă precum şi activitatea lor publicistică.

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi şi studenţi – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulţi – 20 de lei. Înscrierea participanţilor se face pe adresa de e-mail: sau la telefon 021.305.60.31. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz