2020-03-30 14:27

Explicațiile ministrului Mediului, în cazul URSULUI RĂNIT, lăsat să agonizeze 18 ore pe șosea: Veterinarul din zonă nu avea tranchilizant!

 |  13:28
Explicațiile ministrului Mediului, în cazul URSULUI RĂNIT, lăsat să agonizeze 18 ore pe șosea: Veterinarul din zonă nu avea tranchilizant!

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat,duminică, în cazul ursului rănit, lăsat să agonizeze pe un drum din Harghita, că veterinarul din zonă nu avea tranchilizant și a fost trimis un alt medic pentru a adormi ursul și să-l îngrijească, însă atribuția de intervenție era a Jandarmeriei și a DSV.

„Din păcate suntem într-o situație regretabilă și trebuie să recunoaștem, cu adevărat tristă. Această situație se încadrează în prevederile unei hotărâri de Guvern din 2010, 323, pe răniri, capturi și ucideri accidentale, iar aici legislația este foarte clară. Atribuția de intervenție trebuia să fie a Jandarmeriei și a medicilor veterinari arondați DSV. Pe această situație, noi, Ministerul Mediului nu ar fi trebuit să dăm ordinul de recoltare. Și cu toate acestea, am sunat la Minister, am trimis directorii astăzi în Ministerul Mediului să putem rezolva această problemă regretabilă. E inuman, vă spun sincer, să lași un animal să agonizeze atât timp cât nimic în lege nu te-a împiedicat să intervii”, a spus Costel Alexe, la Digi24.

Ministrul Mediului a menționat că reprezentanți din Minister au luat legătura cu un alt medic veterinar, care va merge în zonă să tranchilizeze animalul, apoi să îi acorde îngrijiri.

„Medicul care era arondat acelei zone nu avea tranchilizant și să căutăm pe cineva astfel încât sp putem rezolva punctual această problemă și să nu mai stea acel animal în agonie. Trebuie să ajungă medicul veterinar acolo, va fi tranchilizat. Înțeleg că are probleme la trei dintre membre. Eu nu pot să mă pronunț (dacă va fi ucis sau nu – n.r.), este atributul medicului veterinar”, a mai spus Alexe, citat de stiripesurse.ro.

Un urs lovit de mașină pe un drum din Harghita agonizează pe carosabil de aproape 24 de ore, fără ca autoritățile să intervină pentru salvarea sa. Ursul este păzit de polițiști și jandarmi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-17Parerea ta...

PROSTI, TOTI!
17 Noi 2019

Numai in republica RRo se intampla asemenea...si oamenilor, si animalelor! Cum draq n-avea tranchilizant boul ala de veterinar?!? Iar jandarmii si militienii, pt.ce pana mea tineau pistolul la brau? DE POZA? Putea fi si-un cal, sau orice animal...in cazul in care nu mai ai cum sa-l salvezi, ii curmi suferinta impuscandu-l...PUNCT.
ZIARIST
18 Noi 2019

CIND OMOARA OAMENI , NU MAI VIN ZIARISTI . MIZGALITORI DE HIRTIE . ATUNCI NU MAI VINE PRESA . CINE RASPUNDE ? DINCA A OMORIT FETE SI NU SE DUC ZIARISTI LA EL , SA IL FACA CRIMINAL
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine