2020-04-10 00:08

EXPLOZIE într-un bloc din Slatina: doi oameni spitalizaţi şi zeci de persoane evacuate

 |  10:17
EXPLOZIE într-un bloc din Slatina: doi oameni spitalizaţi şi zeci de persoane evacuate

Două persoane au suferit arsuri şi o persoană a acuzat probleme respiratorii în urma unei explozii produsă noaptea trecută într-un apartament din municipiul Slatina. Deflagraţia a avut loc din cauza unei acumulări de gaze la centrala termică, anunţă ISU Olt.

Explozia a fost urmată de incendiu, 83 de persoane fiind evacuate. Explozia s-a produs într-un bloc de garsoniere de pe Aleea Mărului, la etajul al treilea, unde locuiau o femeie în vârstă de 75 de ani şi un bărbat în vârstă de 81 de ani.

ISU Olt a intervenit cu peste 30 de persoane şi mai multe autospeciale, iar Serviciul Judeţean de Ambulanţă cu trei echipaje.

"Peste 30 de pompieri, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un echipaj SMURD, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţime, un echipaj CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear ), o autospecială pentru transport efective şi patru autospeciale pentru prima intervenţie, au intervenit în municipiul Slatina, strada Aleea Mărului, la o explozie urmată de incendiu, produsă la o garsonieră situată la etajul al treilea. La faţa locului au intervenit şi trei echipaje de la Serviciul de Ambulanţă Olt. Pompierii au acţionat pentru lichidarea incendiului, concomitent cu evacuarea persoanelor aflate în bloc", a spus purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alin Băsăşteanu.

Bărbatul şi femeia care locuiau în garsoniera în care a explodat centrala termică prezentau diferite arsuri şi au fost transportaţi la spital, iar o altă femeie din acelaşi bloc a fost transportată la spital deoarece acuza probleme respiratorii.

"În garsoniera la care s-a produs explozia se aflau două persoane, o femeie, în vârstă de 75 de ani, găsită conştientă, cu arsuri de gradul II la nivelul capului şi suspiciune de fractură la membrul superior stâng şi un bărbat, în vârstă de 81 de ani, găsit conştient, cu arsuri de gradul II la membrul superior drept. Cele două victime au fost transportate la UPU Slatina. La faţa locului a fost asistată şi o femeie, cu atac de panică, dar aceasta a refuzat transportul la spital. Ulterior, un echipaj SAJ a transportat la UPU Slatina o altă femeie, cu probleme respiratorii", a mai spus Băsăşteanu.

În urma incendiului au ars bunurile din garsoniera în care s-a produs explozia şi a fost afectată şi garsoniera alăturată.

Aproximativ 20 de garsoniere din blocul în cauză nu vor mai fi locuite până la efectuarea unei expertize tehnice, iar Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă poate asigura spaţii de cazare pentru persoanele evacuate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine