2020-02-23 09:24

Facilități pentru românii de dincolo de granițe

 |  17:16
Facilități pentru românii de dincolo de granițe

O declarație comună în domeniul muncii și protecției sociale a fost semnată la Timișoara, de miniștrii Muncii din România și Serbia, în urma căreia comunitatea de români de dincolo de graniță va fi ajutată să-și găsească un loc de muncă în țara noastră.

Protocolul a fost semnat de Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii din România, și de Aleksandar Vulin, ministrul Muncii din Serbia, potrivit Mediafax.

Întrebat de către jurnaliști dacă această declarație comună include și posibilitatea de a trece forța de muncă din Serbia în România, Dacian Cioloș a declarat că există și această posibilitate.

"În anumite condiții, există și posibilitatea asta. Ne gândim în primul rând la comunitățile românești de dincolo de graniță, care încearcă să vină și să aibă acces la locuri de muncă aici, sunt și căutate de unele companii pentru că vorbesc limba, cunosc cultura și care nu aveau un cadru foarte precis. Prin acest protocol am creat un cadru sau o facilitate prin care cele două ministere pot să lucreze, de a proteja disponibilitatea de mână de lucru din România, dar și de a crea anumite facilități dirijate și de dincolo de frontieră", a explicat Dacian Cioloș, la Timișoara.

Premierul României s-a întâlnit cu aproximativ 250 de oameni de afaceri din Timișoara, joi, care s-au plâns de faptul că reușesc să găsească cu greu forță de muncă calificată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-10Parerea ta...

VĂ MERITAȚI SOARTA!
12 Noi 2016

MAI ZBIERAȚI ȘI ACUM: ”JOS COMUNISMUL!”, BĂI, STÎRPITURILOR, ”DĂȘTEPȚILOR”, GRĂMADĂ ”DĂ” GUNOAIE GENETICE! (”REAȚ A DRACULU DĂ GENII BĂȘTINOASE!”)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine