2020-03-29 12:38

Familiile cu venituri de peste 2.500 lei şi firmele vor suporta integral costul gigacaloriei

 |  18:48
Familiile cu venituri de peste 2.500 lei şi firmele vor suporta integral costul gigacaloriei

Primarulgeneral al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, ieri, un scenariu aproapeapocaliptic pentru bucureşteni în ceea ce priveşte întreţinerea, în sezonulrece. Edilul a declarat că bucureştenii cu venituri sub2.500 de lei pe familie vor primi un ajutor pentru plata căldurii şi a apeicalde, iar firmele şi cei care depăşesc acest venit pe familie vor suportaintegral preţul gigacaloriei “Este vorba de un altscenariu luat în calcul de municipalitate, având în vedere că ne gândim şi laapariţia unui card municipal cu puncte, în care acestea din urmă să reprezinteşi ajutorul dat de municipalitate. Ce este sigur este că firmele carefuncţionează în apartamente nu vor primi acest ajutor”, a declarat SorinOprescu. El a precizat că a luat legătura cu administraţiile financiare pentrua corela datele care există la aceste instituţii cu privire la firmele carefuncţionează în blocuri şi care nu vor primi ajutoare de compensare a preţuluigigacaloriei. Oprescu a arătat că doreşte transformarea în societate comercialăa RADET pe care a catalogat-o, împreună cu RATB, ca fiind “douăgăuri negre la bugetul local”, informeazăMediafax.

Edilul a maiarătat că sunt aproximativ 500.000 de persoane în Capitală cu venituri de peste2.500 de lei, care vor plăti preţul gigacaloriei integral, alături de firme. “Rămâneca asociaţiile de proprietari să rezolve discuţiile cu locatarii din blocuri înprivinţa contribuţiei băneşti pentru spaţiile comune pentru că înţeleg că şiacolo sunt foarte multe lucruri de rezolvat”, a spus Sorin Oprescu.

PrimarulCapitalei a vorbit despre reorganizarea RADET şi despre scenariul privind platagigacaloriei la prezentarea bilanţului de doi ani de la preluarea mandatului,arătând că “opinia publică trebuie să cunoască faptul că RADET este subcontrolul Consiliului General, care are reprezentanţi, consilieri municipali înConsiliul de Administraţie, oameni care răspund direct de conducere şi demanagementul acestei societăţi”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-04-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine