2020-07-05 04:37

Fântânile din Piaţa Unirii, incluse în Cartea Recordurilor: "Cel mai lung şir de fântâni coregrafice sincronizate din lume"

 |  17:11
Fântânile din Piaţa Unirii, incluse în Cartea Recordurilor: "Cel mai lung şir de fântâni coregrafice sincronizate din lume"

Fântânile din Piaţa Unirii au fost recunoscute, omologate şi publicate drept "Cel mai lung şir de fântâni coregrafice sincronizate din lume" de către Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy).

Fântânile bucureştene din Piaţa Unirii, redeschise în anul 2018 după un amplu proces de reabilitare implementat de Apa Nova, sunt primele care beneficiază de echipamente şi tehnologie de ultimă generaţie, la nivel european. De la momentul reconfigurării, fântânile au devenit unul dintre cele mai importante puncte de atracţie ale oraşului, iar cele 70 de show-uri "Simfonia Apei", susţinute până acum, au încântat peste 219.000 de turişti şi bucureşteni prezenţi în zilele de weekend în Bucureşti.

Construite la sfârşitul anilor ’80, fântânile reprezintă unul dintre cele mai lungi astfel de sisteme din lume (1.4 km), cu o suprafaţă a apei de 16.200 metri pătraţi, unic prin modul de dispunere în centrul Capitalei. În 2018, companii de renume internaţional, arhitecţi, muzeografi, specialişti in divertisment cu apă şi design audio video au făcut parte din echipa de proiect.

Pentru reabilitarea fântânilor s-au folosit echipamente şi s-a implementat tehnologie de ultimă generaţie în materie de divertisment cu apă, unele elemente fiind unice în Europa, precum „High Speed Vario Master” - un grup de jeturi de apă care se mişcă rapid şi transformă forma originală de jet vertical într-un caliciu de apă, citeaza News.ro.

Sistemul monitorizat complet digital permite acum controlul oricărei unităţi individuale din cele 44 de fântâni independente, dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul bulevardului Unirii.

Fântânile urbane din Piaţa Unirii oferă variante de spectacole care rulează de vineri până duminică, până la finalul lunii octombrie. Acestea au tematici diferite, melodiile selectate completând magia creată de jocul de apă şi lumini.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz