2020-05-29 04:14

Fără LUCRARE DE LICENŢĂ pentru studenţii de la DREPT

 |  09:15
Fără LUCRARE DE LICENŢĂ pentru studenţii de la DREPT

Florentin Dincă

Conducerea Facultăţii de Drept de la Universitatea din Bucureşti a luat decizia ca din această vară să renunţe la lucrarea de licenţă de la finalul studiilor. Sătui să dea zeci de mii de euro pe softuri care detectează lucrările plagiate, decanii de la Drept au hotărât ca studenţii din anul terminal să nu mai dea decât examenul grilă. Totuşi, reprezentanţii altor universităţi, cât şi cei ai studenţilor, cred că această decizie va duce la scăderea calităţii învăţământului superior.

„Deschideţi internetul şi veţi găsi de vânzare lucrare de diplomă. Nu doar la Drept, la toate facultăţile. Un fenomen pe care nu avem cum să îl controlăm.Nu se justifică să achiziţionăm un soft pentru lucrările de diplomă care costă câteva zeci de mii de euro şi apoi alimentarea lui cu baze de date pentru a verifica daca lucrurile sunt plagiate sau nu, Nu avem cum să controlăm fenomenul scrierii de către altă persoană”, a spus decanul Facultății de Drept, Flavius Baias.

La Facultatea de Drept, schimbarea se face chiar de anul acesta. Studenţii care sunt acum în anul IV şi urmau să dea la vara lucrările de licenţă, acum nu mai au decât de învăţat, pentru că singura metoda de evaluare va fi un examen scris de tip grilă, scrie digi24.ro. Măsura este posibilă ca urmare a unui ordin dat de fostul ministru Mircea Dumitru, la finalul mandatului, acum două săptămâni. Actul spune că diploma de licenţă se poate obţine după una sau două probe, la alegerea facultăţilor.

Renunţarea la lucrarea de licenţă nu este însă văzută cu ochi buni de toată lumea. „Se poate deschide o cutie a Pandorei şi putem să avem universităţi cu diverse examene care pot fi foarte facile gen teste grilă sau alte examene care pot fi uşor de fraudat. Ar însemna o scădere dramatică a calităţii absolvenţilor acelei facultăţi. Nu am cunoştinţe de vreo universitate în lume care să finalizeze studiile fără o lucrare de licenţă”,a explicat Sorin Cîmpeanu, președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). În altă ordine de idei, conform unui studiu european, 51% dintre studenții români admit că au plagiat în mod intenționat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-20Parerea ta...

HAZNAUA URBEI
20 Ian 2017

FOARTE BINE , EXCEPTIONAL SA II FACA SEFI RESPONSABILI LA FACULTATEA DE APROZAR LEGUME POPESTI LEORDENI .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine