2020-07-05 16:38

Fără să-și facă publice intențiile, Firea vrea să înființeze „Primăria SRL”

 |  21:01
Fără să-și facă publice intențiile, Firea vrea să înființeze „Primăria SRL”

P24

Un proiect de înființare a unui SRL cu același obiect de activitate ca al Primăriei Capitalei este pe cale de a fi aprobat de Consiliul General. Proiectul a fost devoalat de consilierul general PMP Robert Turcescu, care vrea să se derobeze de responsabilități și chiar să anihileze Consiliul General, în eventualitatea că majoritatea i-ar deveni defavorabilă în viitor. Dincolo de ciudățenia demersului primăriței, frapează distanța flagrantă dintre declarațiile sale din campanie, când promitea că se va consulta cu cetățenii Capitalei înainte de orice decizie importantă, și „discreția” cu care procedează în realitate. Acest proiect a fost redactat, efectiv, pe șest, fiind pregătit să intre direct în dezbaterea CGMB, fără niciun fel de consultare publică. După ce inițiativa a fost devoalată, Firea a emis un comunicat de presă în care pretinde că nu este autoarea proiectului și că ar fi vorba de o nouă tentativă de „intoxicare a opiniei publice”, menită să-i afecteze imaginea, „în contextul apropiatei campanii electorale”.

Consilierul general PMP, Robert Turcescu, a acuzat-o pe Gabriela Firea că vrea să în fiinţeze pe şest o societate comercială cu răspundere limitată. Noua societate ar urma să aibă aceleaşi obiect de activitate ca şi Primăria Capitalei, dar va putea să facă şi achiziţii publice. Turcescu susţine că Firea vrea să se derobeze de responsabilitate, dar anihilează şi activitatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Pe de altă parte, primăriţa este suspectată că vrea să angajeze mult personal din rândul simpatizanţilor PSD sau din propriul său anturaj. Fiind convins că proiectul va fi aprobat cu succes de maşina de vot PSD –ALDE, Turcescu se limitează la a cere sprijin ca societatea civilă să ceară insistent dezbatere publică pe acest subiect. După ce a aflat că documentul a devenit public, Gabriela Firea s-a fofilat la ieşirea din, să nu fie obligată să dea explicaţii.

Înainte să înceapă şedinţa extraordinară de Consiliu General, consilierul general PMP, Robert Turcescu, a prezentat jurnaliştilor un document care circulă deja în Primăria Capitalei, pentru aprobări şi avizări. Societatea Comercială “Centrul zonal pentru dezvoltare metropolitană Bucureşti” SRL are deja un număr rezervat la Registrul Comerţului cu numărul 3416585/22 august 2016 spune Turcescu, iar hotărârea de consiliu a fost deja redactată. Aceasta urma doar să fie trecută pe ordinea de zi şi aprobată. El a subliniat că înfiinţarea acestei societăţi nu este legală şi nu se justifică atât timp cât există un aparat administrativ încărcat cu servicii de acest tip. “Să înfiinţezi acum un SRL care să se ocupe de ceea ce se ocupă direcţiile PMB este o chestiune halucinantă. Care este scopul înfiinţării? Acest lucru îmi arată că doamna Firea încearcă să se derobeze de responsabilităţile care ar surveni funcţiei sale”, a mai spus consilierul general. Contrar aşteptărilor, Gabriela Firea a făcut tot ce a putut să nu fie obligată să dea explicaţii. În schimb, şi-a trimis personalul să afle cum a “transpirat” documentul, pe care l-a prezentat fostul jurnalist. “Nu toţi oamenii din Primăria Capitalei sunt obedienţi primarului general. Sunt unii care resping astfel de demersuri”, a explicat Robert Turcescu.

“Autenticitatea documentului nu poate fi contestată”

“Este un document care circulă deja pe culoarele şi birourile Primăriei Bucureşti, dar care este din nou în situaţia de a nu fi supus dezbaterii publice şi în care se vorbeşte de înfiinţarea SC Centrul Zonal pentru Dezvoltarea Metropolitană Bucureşti SRL. E un proiect a cărui autenticitate nu o poate contesta nimeni, pentru că s-au făcut demersuri la Registrul Comerţului privind disponibilitatea şi rezervarea firmei şi poartă şi un număr din 22 august a.c. De fapt este vorba de transformarea PMB în SRL, i-aş spune chiar Firea SRL, pentru că această societate comercială cu răspundere limitată ar urma să aibă activităţi de consultanţă în management şi secundar - cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii, fără leasing, închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate fără leasing, administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract, cercetare-dezvoltare în ştiinţe sociale şi umaniste, rezervare şi asistenţă turistică, alte forme de învăţământ, activităţi de arhitectură, sondaje de opinie, activităţi imobiliare şi de turism”, a susţinut Turcescu.

Cum se transformă Primăria Capitalei în SRL

Turcescu o îndeamnă pe Firea să-şi ia rolul de primar general în serios. El se întreabă cum gâneşte primarul general să răspundă încrederii cetăţenilor care au votat-o. Potrivit documentului, obiectul de activitate al societăţii este de “consultanţă şi management”. Mai mult, “activitatea principală a societăţii va fi “activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management”, se spune în documentul de constituire. Apoi, sunt iterate activităţile secundare de activitate:

- cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii;

- închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate;

- administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract ;

- activităţi ale direcţiilor, birourilor administrative centralizate ;

- activităţi de consultanţă în domeniul relaţiilor publice şi al comunicării;

- activităţi de arhitectură;

- activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea;

- activităţi de testări şi analize tehnice;

- cercetare - dezvoltare în ştiinţe sociale şi umaniste

- activităţi de studiere a pieţei şi de sondare a opiniei publice;

- alte activităţi profesionale ştiinţifice şi tehnice;

- alte servicii de rezervare şi asistenţă turistică;

- activităţi de servicii suport combinate;

- alte activităţi de servicii suport pentru întreprinderi;

- servicii de activitate publică generală;

- alte forme de învăţământ;

- activităţi de suport pentru învăţământ;

- activităţi de creaţie artistică;

- alte activitati recreative şi distractive;

- alte activităţi de servicii.

Firea spune că se încearcă denigrarea ei

"Proiectul de hotărâre despre care se face vorbire nu se află pe Ordinea de zi a şedintei de Consiliu General care se desfăşoară astazi (joi-n.r.) şi nu este o iniţiativă a primarului general. Vă precizăm că, în acest moment, există zeci de iniţiative ale foştilor sau actualilor consilieri generali, ori iniţiative cetăţeneşti, aflate în diverse stadii ale circuitului de avizare, la direcţiile de specialitate, Direcţia Juridică şi la Direcţia de Asistenţă Tehnică şi Juridică. Respingem pe această cale orice interpretare făcută pe acest subiect şi considerăm că este încă o încercare de intoxicare a opiniei publice cu scopul de a afecta imaginea primarului general în contextul apropiatei campanii electorale”, se spune într-un comunicat al Primăriei Capitalei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-29Parerea ta...

AUTOR
30 Sep 2016

Coana Firea dă -mi banii ,eu sunt șofer Ratb și pe data de 28 septembrie trebuia să -mi bagi avansul iar astăzi este 30 septembrie și nimic.Sa nu te mire dacă nu o sa mai vezi autobuzele Ratb pe stradă. Poți să -l suni pe tov. Tobescu mare mincinos și ipocrit ca și tine Firea .Muncim pe brinci; facem ore suplimentare și nu ne dă conducerea Ratb nici zile libere și nici nu ne plătesc. Sunteti niște escroci.
ATENT
30 Sep 2016

Cine a sfatuit-o sa faca asta? Este modelul de la Voluntari, o primarie nebagata in seama, dar care produce monsttri?
ATENT
30 Sep 2016

Ce pazeste prefectul? Corpul de Control al primului ministru? DNA? Cum se permite jaful asta din bani publici? Cu ce ne inca;zeste daca ii descopera peste 7 ani? Prapadul e acum
CROCODILUL FLAMAND
30 Sep 2016

CARACATITZA MAFIOTA>>UN ANIMAL CARE SCHIMBA CULOAREA PARULUI HAINELE SI FORMA BOTULUI DUPA MEDIUL INCONJURATOR...>>>CARACATITZA PERVERSA PESTELE PANDELE>>>CUMETRIE MAFIOTA SA VA JUPOAIE DE PIELE>>>>>CINE-I "KUSHER" FURA BANII CU GEANTA DE SPAGA>>>>FRAIERII CARE VOTEAZA DOAR COVRIGI CU BRAGA>>>(CANTECUL ELECTORAL AL MAFIEI)>>>>TRAILES BAHTALO STUPID PEOPLE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz