2019-12-06 05:32

Festivalul Alimentului la Cluj-Napoca. Alimente inedite: ciocolata cu lucernă și dulceața de cactus

 |  19:22
Festivalul Alimentului la Cluj-Napoca. Alimente inedite: ciocolata cu lucernă și dulceața de cactus

Câteva produse alimentare inedite, cum ar fi bere cu adaos de sfeclă roșie sau zer, ciocolată raw vegan cu lucernă, dulceață din fruct de cactus, dar și covrigei din făină de sfeclă roșie și de morcovi, au fost prezentate miercuri de studenții Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, informează Agerpres.

Alimentele acestea și multe altele, precum și metodele prin care au fost preparate, fac parte din lucrarea de licență a tinerilor și au fost prezentate în cadrul celei de-a V-a ediții a Festivalului Alimentului. Evenimentul este special creat pentru tinerii care termină Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj-Napoca, iar la ediția din acest an au fost prezenți cu produse aproximativ 80 de studenți.

O studentă, Simona Cosmina Fodor, a pregătit dulceață din fructe de cactus cu adaos de coajă de ou și speră să găsească o soluție pentru scoaterea pe piață a acestui produs.

"Am încercat să valorific un subprodus din industria alimentară, și anume cojile de ou, aducând în produs un aport de calciu", a spus Fodor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray