2020-08-09 12:38

Festivități de Ziua Marine Române

 |  10:46
Festivități de Ziua Marine Române

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este și Ziua Marinei Române. Marcată pentru prima dată în 1902, sărbătoarea a fost schimbată în timpul regimului comunist, fiind reluată în vechea sa formă abia după căderea comunismului.

Pe 15 august, de sărbătoare religioasă a Sfintei Maria, ocrotitoarea marinarilor, se serbează și Ziua Marine Române. Instituită prin legea nr. 382 din 28 septembrie 2004, aceasta este este marcată printr-o serie de ceremonii militare și religioase. Potrivit Agerpres, sărbătoarea a fost marcată pentru prima dată pe 15 august 1902 în portul Constanța, în prezența ofițerilor Diviziei de Mare și a ministrului de război Dimitrie A. Sturdza. După intrarea României sub influența Uniunii Sovietice, Ziua Marinei a fost abandonată în favoarea Zilei Flotei URSS, marcată în ultima duminică din luna iulie, fiind mutată ulterior la începutul lunii august pentru ca după Revoluție să se revină la data inițială de 15 august.

În fiecare an de Ziua Marinei Române sunt trase salve de tun, este ridicat marele pavoaz, se rostește cuvântul Comandantului Marinei, se intonează intonarea Imnului de Stat, se aruncă o ancoră de flori în apă, în amintirea marinarilor români care s-au sacrificat pentru țară și se organizează dioferite jocuri sportive, concursuri cu ambarcațiuni și chiar focuri de artificii.

La manifestările organizate în Constanța vor lua parte nave militare, ambarcațiuni rapide, aparate de zbor, dispozitive de luptă, Garda de onoare și mai mulți oficiali.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-15Parerea ta...

CARACATITA DIPLOMATIEI
15 Aug 2015

Parca se vede Metresa - Chilotareasa Udrea si Matrozul bagabont cu fratisul si mondiali .
MAI EXISTA MARINA?
15 Aug 2015

N-a facut-o praf Basescu cu Iliescu inca de la inceput, alaturi de Isarescu? Unde-s navele? VAi de capul nostru...
CROCODILUL FLAMAND
15 Aug 2015

A VENIT IZMENARUL SA DEA ONORUL...LUI CHIORUL....SI SA TRAGA O LIMBA CHILOTZARESEI CA N-A AVUT TIMP SA SE SPELE...ERA OCUPATA SA FACA UN SELFIE CU O NOUA POSETA...LA SUPERKOMBAT...GALA BUTE...
TRECATOR
15 Aug 2015

Vecinu m-ia spus ca ficusul sa stea acolo , sa-si vada de treaba lui . De restul avem noi grija . Ai vazut ca sa aprobat drepturile noastre si incet , usor asa , le rezolvam pe toate . P . S . Si asa avem buget dublu fata de alti , iar rezultatele , pe jumulite tot .
KYSS MIN KOURR
01 Sep 2015

E VORBA DE ZIUA MARINEI VOICA ROHMANCA, BĂI, AMEȚIȚILOR!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz