2020-08-14 18:11

FINAL de cursă pentru Uber și Taxify! Guvernul a pregătit o Ordonanță de COȘMAR

 |  20:17
FINAL de cursă pentru Uber și Taxify! Guvernul a pregătit o Ordonanță de COȘMAR

Pentru Uber şi Taxify va fi aproape imposibil să își mai poată desfășura activitatea în România. Și asta pentru că Guvernul a pregătit un proiect de ordonanță de coșmar pentru șoferi. Ministerul Dezvoltării propune ca toţi cei care transportă persoane în regim de taxi, dar nu au autorizaţie, să fie amendaţi la fiecare abatere, ceea ce ar face practic imposibilă derularea unei astfel de activităţi.

În prezent, cei prinşi sunt amendaţi dacă efectuează „în mod repetat” transport public, contra cost, în regim de taxi, dar fără autorizaţie. Amenda este între 1.000 lei şi 5.000 lei.

„Este dificil ca organele de control să probeze caracterul repetitiv al faptei, astfel încât să poată aplica sancţiunea”, motivează MADR proiectul, care elimină din legislaţie sintagma „în mod repetat”, potrivit Adevarul.

Printre motive se mai arată că „activitatea de transport de persoane în regim de taximetrie cu încălcarea prevederilor legale determină consecinţe negative asupra strategiilor autorităţilor administraţiei publice locale în privinţa transportului public local, cu impact negativ asupra mediului înconjurător din cauza creşterii poluării”.De asemenea, un alt motiv este şi acela că „impactul negativ asupra mediului concurenţial normal al activităţii operatorilor care sunt autorizaţi să presteze serviciul de taximetrie, având în vedere numărul limitat al autorizaţiilor care se eliberează la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale”.

În urmă cu două săptămâni, taximetriştii au protestat în faţa Guvernului, nemulţumiţi de concurenţa neloială pe care le-o fac platformele de car-sharing.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-01Parerea ta...

FREACA MENTA
02 Mar 2019

CALEA FERATA BUCURESTI - GIURGIU , CIND O PUNE IN FUNCTIE ??????????? CISTIGA FIRMELE DE MAXI TAXI SI MAFIA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz