2020-04-08 10:39

Firea, ANUNȚ important legat de epidemia de COVID-19. Câte paturi are spitalul "Victor Babeş" pentru cei infectați

 |  18:39
Firea, ANUNȚ important legat de epidemia de COVID-19. Câte paturi are spitalul "Victor Babeş" pentru cei infectați

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că Spitalul "Victor Babeş" este pregătit, dacă situaţia o impune, să asigure încă 340 de paturi pentru bolnavii de coronavirus, pe lângă cele 60 deja alocate, jumătate dintre acestea fiind ocupate de pacienţii cu Covid-19.

"Spitalul de boli infecţioase şi tropicale Victor Babeş, administrat de Primaria Capitalei, prin ASSMB, este pregătit să asigure, dacă situaţia o va impune, încă 340 de paturi pentru pacienţii bolnavi de coronavirus, pe lângă cele 60 deja alocate, dintre care 30 sunt ocupate cu bolnavi de COVID 19”, a transmis Gabriela Firea, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Ea a menţionat că printre măsurile luate pentru asigurarea condiţiilor de asistenţă medicală pentru pacienţii depistaţi pozitiv pentru Covid-19 a fost inclusă şi alocarea unui corp special de clădire cu 60 de locuri, fiind vorba de Pavilionul B4, complet dotat şi modernizat anul trecut.

Primarul Capitalei a mai spus că la Spitalul "Victor Babeş" s-au format echipe de 30 de medici, asistente medicale şi infirmiere care stau la spital 24 de ore din 24, timp de două săptămâni şi fac gardă la trei zile.

"Mai mult decât atât, echipele medicale se vor autoizola ulterior, prin rotaţie, într-un centru de carantină pus la dispoziţie de Primăria Capitalei. Această iniţiativă respectă recomandările epidemiologice de limitare a contactului personalului medical care tratează pacienţii cu Covid 19 cu familiile lor, dar şi cu alte persoane. Astfel, aceşti oameni depun un efort uriaş şi se sacrifică pentru a-i proteja atât pe cei din jur, cât şi propriile familii!”, a mai afirmat Firea, citata de News.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-15Parerea ta...

CETATEAN
15 Mar 2020

SPALA SI STROPESTE STRAZILE CAPITALEI . SE AUDE LATRINA TREI .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine