2019-10-23 06:14

Firea anunță renovări la spitalele bucureștene

 |  22:42
Firea anunță renovări la spitalele bucureștene

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, în cadrul unei întâlniri cu managerii și directorii medicali ai celor 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Municipiului București, că toate aceste unități sanitare vor intra într-un amplu proces de renovare și igienizare.

"Am făcut o serie de vizite neanunțate în toate cele 19 spitale și știu că sunt și lucruri foarte bune care s-au realizat, se vede ca munciți enorm, dar sunt și lucruri care pot merge mai bine. Cunosc devotamentul dvs., știu că de multe ori spitalele reprezintă cea de a doua casă pentru dvs. și, tocmai de aceea, știu că putem și noi să avem spitale la standarde europene. Iar pentru aceasta este nevoie de creșterea condițiilor de lucru și a calității actului medical. Astfel, în ceea ce privește aspectul spitalelor, toate cele 19 unități medicale vor intra într-un amplu proces de renovare și igienizare. Nu putem trece la dotări, până nu facem curățenie. În acest sens, trebuie să tratăm cu mare responsabilitate raportul infecțiilor intraspitalicești", a precizat edilul general, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Primăria Capitalei.

Firea a făcut apel la manageri să ia toate măsurile necesare pentru igienizarea, renovarea și eventuala extindere a spitalelor. Ea a pledat pentru o evaluare a fluxului medical, urmând să fie extinse secțiile cu mulți pacienți.

În ceea ce privește dotările, Gabriela Firea a cerut definitivarea inventarului cu aparatura necesară, astfel încât Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) să poată demara procedura de achiziție. Primarul general a menționat că, împreună cu Ministerul Sănătății, va încerca sa găsească soluții pentru rezolvarea problemelor legate de lipsa de personal.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-25Parerea ta...

IOANA
27 Ian 2017

Aduce si personal, a aflat ca trbuie si asistente nu doar doctori?
ASISTENT
27 Ian 2017

Iar facem conditii doar pt.doctoti? Asistentele sunt tratate ca niste slugi de dictori. Darvasta evident nu este un abuz venind din partea doctorilor
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray