2020-07-09 14:35

Firea bate Viena și Paris la cheltuieli. Suntem săraci, dar avem luminițe de Crăciun mai scumpe ca-n Occident

 |  10:47
Firea bate Viena și Paris la cheltuieli. Suntem săraci, dar avem luminițe de Crăciun mai scumpe ca-n Occident

Primăria Capitalei este aproape în insolvență, RADET și STB sunt în faliment, iar investițiile în oraș sunt aproape inexistente. Cu toate acestea, avem luminițe de sărbători mai multe și mai scumpe decât la Viena sau Paris.

Concret, în timp ce Municipalitatea bucureșteană a dat 2,5 milioane euro anul acesta pe luminițe, iar cele șase Primarii de Sector au plătit între 100.000 - 500.000 de euro fiecare, Viena a alocat doar aproximativ 1,1 milioane de euro în acest an.

Costul luminilor a crescut de la un an la altul, de când Gabriela Firea a ajuns primarul Capitalei. Anul trecut a cheltuit 9,8 milioane lei pentru luminițele de Crăciun, contractul fiind atribuit Companiei Municipale Iluminatul Public București. În total, au fost instalate peste 9 milioane de beculeţe de tip LED. Compania Municipală a atribuit mai departe contractul pentru furnizarea instalațiilor luminoase, firmei MK Illumination SRL, din județul Hunedoara, apropiată de directorul de la acea vreme a Companiei de Iluminat, Adrian Corbu, susțin surse municipale.

La fel s-a întâmplat și în decembrie 2017. Doar în decembrie 2016, anul în care Firea a câștigat Capitala, iluminatul a fost mai ieftin, neavând timp atunci să facă contract, el fiind primit moștenire de la predecesorul ei, Sorin Oprescu, fostul primar general al Capitalei.

Astfel, în 2016, au fost aprinse 3.087.432 de beculețe tip LED, puse la dispoziţie gratuit de către gestionarul sistemului de iluminat din Capitală, SC LUXTEN LIGHTING COMPANY SA. Nici în 2015 primăria nu a plătit pentru ornamentele luminoase, acestea fiind produse şi proiectate de Luxten şi oferite gratuit primăriei, care a trebuit să plătească doar montarea și demontarea lor şi conectarea la sistem, totul în valoare de peste 2 milioane de lei, fără TVA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-13Parerea ta...

LUMINA DIN îNTUNERIC
13 Dec 2019

Când te scalzi ca doamna Firea" fără măsură in bani contribuabilului și iți imaginezi ca l-ai atins pe bunul Dumnezeu de picior unde te duce gândul ? Iar când un alt Șpăgar din PSD ne explica cum: „Eu scot 10.000 de euro din buzunar, mă duc la Antena 3 . Ce comentariu sau ce viitor poți avea cu asemenea oameni in fruntea tarii?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz