2020-07-05 17:26

Firea cheamă Curtea de Conturi în ajutor. Audit pentru contractul de la Piaţa Sudului

 |  17:53
Firea cheamă Curtea de Conturi în ajutor. Audit pentru contractul de la Piaţa Sudului

Primarul general al Capitalei a avansat un nou termen pentru finalizarea lucrărilor de la pasajul de la Piaţa Sudului. Gabriela Firea suspicionează deconturi exagerate şi nejustificate şi anunţă că va cere un audit al Curţii de Conturi care să facă lumină.

Cu doar câteva săptămâni în urmă, pe 7 iulie, Primăria Capitalei anunța că pasajul de la Piaţa Sudului va fi gata în luna martie anul viitor, după cum și-a propus constructorul. Municipalitatea susținea că pasajul este finalizat în proporție de 70% și nu de 50%, așa cum s-a spus inițial. Mai mult, primarul general, i-a solicitat constructorului să accelereze ritmul lucrărilor, astfel încât proiectul să fie finalizat până la sfârșitul acestui an. Ulterior, a fost semnat un act adițional la contractul de bază prin care Municipalitatea este obligată să finalizeze proiectul cel târziu pană în decembrie 2018, pentru a nu se pierde finanțarea europeană. Cu toate acestea, primăria afirma că prin pasajul de la Piața Sudului se va putea circula din luna martie 2017.

Pe 27 iulie, Gabriela Firea anunţă că lucrarea va fi finalizată în aprilie 2017 şi invocă probleme financiare la decontarea lucrărilor. Ea a spus că aproape 60% din cererile de decontare în cazul pasajului de la Piaţa Sudului reprezintă cheltuieli indirecte, fără ca acestea să poată fi justificate cu documente suport. Gabriela Firea a solicitat Curţii de Conturi un audit pentru acest contract. Ea a mai spus că există o sumă pe care Primăria Municipiului Bucureşti nu a decontat-o pentru că nu a recunoscut cheltuielile indirecte aferente situaţiei de plăţi, din cauza ponderii foarte mari, 59,4%, fără ca acestea să fie justificate cu documente suport. Firea a promis că Municipalitatea va achita datoriile şi facturile la termen, cu excepţia cheltuielilor indirecte, care sunt încă în litigiu. “Menţionez că Primăria Generală a Capitalei are o restanţă de circa şase milioane de lei, suma aferentă situaţiei pe lucrările din aprilie, mai, iunie 2016”, a anunţat primarul. Un grup de lucru din cadrul primăriei va căuta căile legale pentru achitarea unei părţi din cheltuielile indirecte, potrivit legislaţiei fiscale. De asemenea, primarul general a primit asigurări de la constructor că pasajul va fi finalizat în aprilie 2017, în condiţiile în care va fi asigurat şi un ritm adecvat de plăţi. Firea a mai spus că a solicitat audit în legătură cu acest contract, pentru a verifica atât modul în care a fost făcut documentul, dar şi felul în care au decurs lucrările. Valoarea totală a contractului pentru pasajul Piaţa Sudului este de 127 de milioane de lei, iar stadiul actual al realizării proiectului este de 59,4%.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz