2020-08-04 15:17

Firea îi cere lui Ciucu 600.000 de lei „daune reputaționale”

 |  21:01
Firea îi cere lui Ciucu 600.000 de lei „daune reputaționale”

P24

Consilierul general PNL, Ciprian Ciucu, a fost acţionat în judecată de Gabriela Firea, care îi cere 600.000 lei “daune reputaţionale”. Ciucu este şi purtător de cuvânt al grupului PNL din Consiliul General al Capitalei. El susţine că intenţia lui Firea este de a-l intimida şi de a băga “pumnul în gura opoziţiei”. În cazul în care va avea câştig de cauză, primăriţa îi solicită “să-i spele reputaţia” şi public, printr-o declaraţie dată pe posturile TVR şi TVRHD, arată Ciucu, într-o declaraţie pentru PUTEREA.

Pe pagina sa de Facebook, Ciprian Ciucu, consilier general PNL, a anunţat că a fost acţionat în instanţă de primarul general Gabriela Firea, care îi cere 600.000 lei “daune reputaţionale”. El a precizat că a primit citaţia de la Tribunalul Bucuresti, prin care este înştiinţat că termenul pentru depunerea întâmpinării este de 25 de zile, începând cu data de 18 octombrie. În plus, pentru PUTEREA, el a declarat că Firea îi cere să dea o declaraţie pe TVR şi TVRHD prin care să-i spele reputaţia, asta în cazul în care instanţa va admite judecarea cazului.

Ciucu: Firea nu cred că înţelege valoarea reală a banilor munciţi

“600.000 lei (aproximativ 133.000) de euro vrea să obţină Gabriela Firea de la mine, daune «reputationale». Îmi este clar, intenţia sa este de a mă intimida, de a mă face să-mi ţin gura. 130.000 de euro este o sumă ameţitoare pentru cineva care câştigă cinstit: atacul la siguranţa financiară a familiei este o metodă politică de intimidare profund imorală. Prin acestă acţiune, Gabriela Firea vrea să bage pumnul în gura opoziţiei, vrea să intimideze, tocmai ca restul colegilor din opoziţie să se gândească de mai multe ori atunci când au ceva de spus cu privire la activitatea sa. Motivul pentru care m-a ales pe mine pentru acesta demonstraţie de forţă este că sunt singurul dintre membrii opoziţiei care are o vizibilitate mai bună şi care şi-a afirmat intenţia de a rămâne în Consiliul General pe termen lung. Ceilalţi reprezentanţi ai opoziţiei din Bucureşti, lideri de grup, oameni cu vizibilitate, construiesc alte proiecte politice, urmând să candideze la Parlament şi să plece din Consiliul General, ceea ce, evident, îi convine Gabrielei Firea. Din păcate, pentru domnia sa şi anturajul său politic, eu rămân. Şi nu mă las intimidat, nu-mi va băga pumnul în gură! P.S. Ca fapt divers... toată averea familiei mele nu cumuleaza nici măcar jumătate din suma cerută de Firea. Nu ştiu de unde îşi imaginează că va obţine acei bani. Şi nu cred că înţelege valoarea reală a banilor munciţi. Domnia sa locuieşte într-o vilă dintr-o zona rezidenţială din Voluntari, eu stau încă într-un apartament cu 3 camere în Drumul Taberei, la etajul 8. Diferenţe de perspectivă...”

De ce se răzbună Firea?

Pentru PUTEREA, Ciprian Ciucu a declarat că primarul general se răzbună pe ceea ce a declarat într-un interviu la Adevărul Live. După demiterea Consiliului de Administraţie al RADET şi numirea altei garnituri de conducere, în luna august, el spunea că a purtat discuţii cu Nicuşor Dan şi cu Robert Turcescu, lideri USR, respectiv PMP, să colaboreze pentru a putea bloca gruparea PSD-ALDE să ia deciziile pe care le doreşte. Un alt episod care a scos-o din sărite pe primăriţă s-a consumat într-o şedinţă de Consiliu General, când Firea s-a certat cu Nicuşor Dan. Reacţia lui Firea l-a făcut pe Ciucu să se întrebe pe Facebook, “ce fumează doamna primar”. Totul a pornit de la refuzul Primăriei Capitalei de a oferi explicaţii pentru majorarea bugetelor pentru spitale.

Spicuiri din dialogul şedinţei de Consiliu General

Nicuşor Dan - consilier USR: “Ce ni se propune aici este un management de tip Moş Crăciun, ceea ce noi nu vom vota niciodată”.

Gabriela Firea: “Şi dumneavoastră credeţi în Moş Crăciun, şi copilul dumneavoastră va creşte are şi va crede în Moş Crăciun. (aplauze) Moş Crăciun există, fără el lumea ar fi mai urâtă. Vreţi să credem în Baba Cloanţa?”

Afirmaţiile primarului au fost preluate imediat, pe reţeaua sa de socializare, de Ciprian Ciucu. “Ce fumeaza doamna primar?”, s-a întrebat consilierul PNL. Vădit preocupată şi nervoasă, Gabriela Firea i s-a adresat lui Ciprian Ciucu: “Vă rog frumos, nu mai jigniţi că evacuăm şi sala pentru cei care jignesc. (...) Am avut un dialog amical şi dumneavoastră vă întrebaţi retoric pe Facebook ce a fumat doamna primar. Nu am fumat niciodată în viaţa mea, nici ţigări, şi nici altceva. La cum vă comportaţi, probabil că dumneavoastră fumaţi şi probabil că din alea tari”. (aplauzele PSD şi ALDE)

Proiectul a trecut în cele din urmă, chiar dacă aleşii USB, PNL şi PMP plecaseră deja în aplauzele ironice ale celor rămaşi. “Noi am vrut să discutăm câteva proiecte controversate, propuse de majoritate, dar nedându-ne dreptul la dialog şi la cuvânt am decis să părăsim sala în semn de protest”, a explicat Ciprian Ciucu, consilier general PNL.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-30Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
31 Oct 2016

HA HA......PESEDISTII TOTI AU FRAUDAT PROPRIETATILE ALTORA AU AVERI DE ZECI DE MILIOANE DE EURO ...LA FEL SI FAMIGLIA SECURISTO-MAFIOTA PANDELE...EVIDENT CA NU INSEAMNA NIMIC PENTRU EI O SUTA DE MII DE EURO..ASA VA TREBUIE DACA VOTATI MAFIA PESEDISTA FESENISTA A LUI ILESCU TERORISTUL DIN DECEMBRIE 1989
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz