2019-10-23 19:32

FIREA neagă că ar vrea să înființeze TAXI PRIMĂRIA: „Mașini NU, dispecerat DA!”. De ce spune că ideea sa vine în sprijinul taximetriștilor

 |  12:32
FIREA neagă că ar vrea să înființeze TAXI PRIMĂRIA: „Mașini NU, dispecerat DA!”. De ce spune că ideea sa vine în sprijinul taximetriștilor

Primăria Capitalei nu dorește crearea unei societăți care să achiziționeze autoturisme pentru activitatea de taximetrie, nu dorește să dețină o firmă care să intre în competiție sau să distorsioneze piața, dar vrea ca aceste servicii să se desfășoare în condiții de legalitate și disciplină financiară, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, într-un interviu acordat Agerpres.

Edilul șef al Capitalei a făcut referire la proiectul de hotărâre care prevede crearea unei societăți comerciale pe acțiuni deținută de Municipalitate, cu obiect de activitate dispecerizarea activității de transport local de persoane.

"S-a afirmat că Primăria Capitalei dorește să își înființeze propria firmă de taxi, pentru că a anunțat prin convocator că 'înființăm un dispecerat pentru taxi și transport'. Vreau să vă spun că nu este așa, nu intenționăm sub nicio formă să achiziționăm autoturisme care s-ar preta activității de taxi. În schimb, venim în sprijinul solicitării asociațiilor taximetriștilor, cu care ne-am întâlnit de mai multe ori, și care reclamă faptul că în Capitală acționează taxi-uri pirat - clone, practic - de asemenea, că numărul taxiurilor care au primit avize, licențe, aprobări în zonele limitrofe este mult mai mare decât permite legislația și că anumite controale care se fac din partea Brigăzii Rutiere și a Poliției Locale nu sunt suficiente pentru a dezarma aceste fenomene. Iar reprezentanții taximetriștilor mi-au spus că sunt în pericol să intre în faliment, pentru că ei au făcut credite, au luat în leasing mașini, iar concurența este neloială, pentru că în București acționează taxiuri care nu sunt autorizate. De asemenea, tot asociațiile și cluburile taximetriștilor mi-au semnalat un alt fenomen pe care îl observăm cu toții, anumite taxi-uri care nu s-au licențiat nici la Primăria Capitalei, și nici în județul Ilfov, dar totuși acționează pe piață prin aplicații proprii și nu plătesc taxe și impozite, și atunci își permit să aibă un tarif mai mic, inducând ideea de concurență neloială. Am luat în analiză toate aceste sesizări făcute și am considerat că dacă Primăria Generală a Capitalei înființează această dispecerizare la care, practic, va avea acces orice firmă legal constituită și licențiată de taximetrie, vom elimina împreună aceste fenomene nesănătoase", a spus edilul general, vineri.

Gabriela Firea a spus că este deschisă discuțiilor și negocierilor, dar nu în defavoarea legii, nici în defavoarea bugetului național sau a bugetului Capitalei. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-25Parerea ta...

TAN
25 Feb 2017

Firea tu si psd plus constantin terminati cu asa zisa taxa de mediu sau de oras.aceasta taxa exista deja in benzina.faceti si voi lucruri utile mai terminati cu taxele .voi nu trăiți in romania?aveti un transport bine pus la punct in orase si parcari mari?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray