2020-04-10 05:47

Firea promite un bloc social de 7 milioane de euro

 |  14:59
Firea promite un bloc social de 7 milioane de euro

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a mers luni în vizită pe şantierul complexului de locuinţe sociale pe care Primaria Capitalei, prin Compania Municipală Imobiliară S.A. si Trustul de Cladiri Metropolitane, în construieşte în prelungirea cartierului Ghencea.

"Criza locuintelor sociale este o problema pe care am gasit-o la Primaria Capitalei din prima zi de mandat! In fiecare an, lista solicitantilor creste, acum fiind inscrise 4 mii de cereri la Primaria Capitalei. Impreuna cu cele aflate la primariile de sector inseamna aproximativ 20 de mii bucuresteni care asteapta de ani de zile sa aiba o casa. Situatia nu mai putea continua asa, de aceea am decis ca, pentru prima data in ultimele decenii, Primaria Capitalei, prin Compania Municipală Imobiliară S.A. si Trustul de Cladiri Metropolitane sa construiasca locuinte sociale!. Blocul va costa in jur de 7 milioane de euro", spune Gabriela Firea.

Complexul va avea 600 de locuinte, dar si spatii verzi, locuri de parcare si alte servicii comunitare, situat in prelungirea cartierului Ghencea.

"Am venit astăzi să văd care este stadiul lucrărilor la un complex de locuinţe sociale, pe care l-am început în vara anului trecut, aici în cartierul Prelungirea Ghencea. Vor fi 600 de unităţi locative în opt blocuri, unul de 11 etaje şi şapte de câte 5 etaje. Se lucrează deja la blocul de 11 etaje.

Am început să construim locuinţe sociale pentru că avem la Primăria Capitalei solicitări, cereri depuse de aproape patru mii de familii. De asemenea, şi la sectoare sunt depuse foarte multe cereri de locuinţe sociale, totalizând 20 de mii de cereri. În acest moment sunt 400 de dosare care au trecut deja prin comisia specială de la Primăria Capitalei. Aceste familii sunt pe lista urgentă de aşteptare, pentru că ar fi trebuit să primească de mult timp o locuinţă socială în Capitală, dar fondul locativ este foarte restrâns, nu avem de unde să oferim aceste locuinţe sociale", a spus Gabriela Firea.

Terenul la pachet cu autorizația de construire a fost cumpărat anul trecut de Compania Municipală Imobiliara de la un dezvoltator imobiliar - O-Zone Safirului și Top Inversiones Del Este - valoarea tranzacției fiind de circa 7 milioane de euro. În prezent se lucrează la primul bloc, cel de 11 etaje, pentru care și există autorizație, iar în septembrie, primarul Gabriela Firea promite că va fi gata și se vor face primele repartiții.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-03Parerea ta...

O PARERE
03 Feb 2020

Problemele sociale sunt multiple. Dar ce se va intampla cu zecile de familii de romi, din toate sectoarele, cu cocioabe chiar aproape de zone semicentrale. Nu mai in sectorul 2 sunt asemenea exemple situate in Colentina si Tei, aproape de Dorobanti si Obor. Trebuiau case din module etajate, bine amenajate, cu dotari minimale.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine