2020-01-26 02:22

Firea sare pe Poliția Călare

 |  21:01
Firea sare pe Poliția Călare

Atacuri furibunde ale Gabrielei Firea la adresa fostului primar interimar liberal, Răzvan Sava. Într-un interviu televizat, ea l-a acuzat de afaceri “suspecte” în legătură cu înfiinţarea Poliţiei Călare, afacere pusă la cale de Sorin Oprescu. Firea a anunţat un audit, dar nu spune că are unul realizat cu doar câteva luni în urmă de fostul interimar Sava. Acuzaţiile la adresa acestuia au continuat şi în alte domenii de activitate ale Primăriei Capitalei, dar adevărul a fost spus pe jumătate.

După interviul de joi seara al Gabrielei Firea, acordat B1TV, fostul primar interimar al Capitalei o acuză pe primăriţă că a realizat “un colaj de dezinformări, jumătăţi de adevăr şi tuşe grosolane, lucruri care par să devină marcă înregistrată pentru actualul primar”. În opinia lui, Firea îşi ascunde neputinţa în privinţa viziunii de dezvoltare a oraşului şi a proiectelor. În cadrul interviului, primăriţa a minţit grosolan, spun surse din Poliţia Locală, care se aşteaptă să fie înlocuite cu grupul PSD-ist. Ea a declarat că Poliţia Călare a fost înfiinţată fără licitaţie publică, iar călăreţii nu sunt agenţi ai poliţiei. De asemenea, ea a invocat ineficienţa susţinerii financiare a acestei poliţii. În replică, surse din Poliţie Locală spun că există o licitaţie realizată de Poliţia Locală, încă de pe vremea lui Sorin Oprescu, cel care a înfiinţat-o. “Toţi călăreţii sunt foşti agenţi ai Poliţiei Comunitare, disponibilizaţi prin Ordonanţa lui Boc”, spun sursele noastre. În prezent sunt 24 de unităţi călare, cal şi călăreţ, iar eficienţa se măsoară prin aria de acoperire a patrulelor călare. De exemplu, în Herăstrău sunt de acoperit 110 hectare de parc. Până la introducerea patrulelor călare, lucrau 80 de agenţi pedeştri în trei schimburi. “O unitate călare face 38 de km pe zi, pe când un agent pedestru cade lat după 7-8 km în 8 ore de serviciu”, spun oameni din Poliţia Locală. Ei fac şi un calcul aritmetic: “O unitate călare costa 6.600 lei pe lună, pe când 146 de agenţi pedeştri în parcurile Bucureştiului ne costau 9 milioane pe an (750.000 pe lună)! Patrula călare este înregistrată ca marcă la OSIM de Poliţia Locală Bucureşti şi acţionează în numele şi pentru Poliţia Locală şi numai în sprijinul agenţilor comunitari”.

Atacuri propagandistice

Fostul primar interimar Răzvan Sava a comandat un audit economico-financiar în timpul mandatului său, auzind aceleaşi grozăvii de fraudare sau căpuşare a Poliţiei Locale. Recent, s-a zvonit că Poliţia Locală s-ar fi privatizat, în fapt fiind vorba de patrulele de Poliţie Călare, înfiinţate în 2010 de Sorin Oprescu. “Raportul de audit este la dispoziţia primarului general, care dă dovadă de rea credinţă când spune că ea va face un audit. Dacă era ceva grav, l-ar fi trimis rapid la procurorii DNA pentru cercetări. Sunt doar can-can-isme televizate”, spun liberalii. “Probabil, aceasta este abordarea convenită, la ceas de seară, între Firea şi Oprescu: nimic din ce este greşit în Bucureşti nu este cauzat de cei opt ani ai lui Oprescu (PSD) la conducerea urbei”, se spune în comunicatul lui Răzvan Sava. El îi reproşează şi evoluţia şantierului Piaţa Sudului, care “nu a generat o explozie de muncă entuziastă şi preocupare pentru finalizarea proiectului, dimpotrivă, şantierul este mort”.

Minciuna angajărilor

Potrivit primăriţei, administraţia liberală ar fi angajat peste 60 de persoane la primăria Capitalei, pentru a da posturi “grase” prietenilor liberali. Lucrurile stau cu totul altfel. Fostul primar interimar, Răzvan Sava, a scos la concurs posturi pe care Sorin Oprescu a refuzat să le scoată, pentru a-i şantaja pe angajaţi. Chiar şi după plecarea acestuia, obiceiurile nu s-au schimbat, şefa Resurselor Umane, Geta Drăgoi, triază şi acum toate dosarele de angajare şi de participare la concursurile anunţate de Primăria Capitalei, astfel încât să nu intre în sistem “străini”. Aşa se explică faptul că din 2008, la toate concursurile anunţate de Primăria Capitalei, au participat doar persoanele care ocupau interimar posturile. Singura direcţie înfiinţată de Răzvan Sava, care nu se suprapune pe nimic existent anterior, este Direcţia pentru Străini şi Integritate, botezată de Gabriela Firea “Direcţia pentru protejarea intereselor străinilor…ceva  cu refugiaţi”.

Recepţia lucrărilor

Răzvan Sava îşi aminteşte de acuzaţiile făcute de Firea încă din campania electorală, care-i reproşa faptul că nu a recepţionat lucrările “neconforme de la Spitalul Victor Gomoiu şi Foişor. Acum, după două luni de mandat de ce nu a deschis cele două spitale”, se întreabă retoric Sava.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-04Parerea ta...

LACOSTE....
04 Sep 2016

Ești NEBUN RĂU :))))) La fel zici și de poliția Marii Britanii? E?
CROCODILUL FLAMAND
04 Sep 2016

AIA E ALTA SITUATIE.....BRITANICII SUNT CONSERVATORI...LE PLACE CHESTIA ASTA POLITA CALARE CU TOATE CA E CEVA ANACRONIC....AU MONARHIE CU COTOROANTZA AIA SATANISTA DE LA BUCKINGHAM>>>>LA NOI E LA FEL CA CEILALTI EUROPENI>>>>HAI SA FIM REALISTI.....CUM PATRULEZI CU CALUL PE TROTUAR...AI VAZUT DITAMAI BALEGILE CU ARATA..DUPA AIA ROIURI DE MUSTE...DPDV SANITAR E ABSOLUT PERICULOS PTR OAMENII CARE-SI PLIMBA COPLUL PRIN PARC...DAI PESTE O BALEGA DE LA POLTIA CALARE...CARE PANA LA URMA CE DRACU FACE CALARE PE CAL?...PRINDE MUSTELE?>>>>>>EU LE-AS DA NISTE MOTO-SCUTERE DINALEA ELECTRICE B-M-W DE ULTIMA GENERATIE.....SA PATRULEZE ABSOLUT ECOLOGIC....FARA NICIUN FEL DE BENZINA...SI FARA BALEGA
ANONIM
04 Sep 2016

SA DEA PUBLICITATI SERVICIILE SI BIROURILE CAPITALE , CU NUMAR DE ANGAJATI SI FUNCTI PLATITE REGESTE . CHILIMAN AVEA LA CAPITALA PENTRU REZOLBAREA DOSARELOR CONSTRUCTI ILEGALE IN PARCELAREA BAZILESCU , PE NEVASTA FRATELUI ARHITECTA CHILIMA . HA , HA , CUMETRIE
ANONIM
05 Sep 2016

DE CE SE MINUNEAZA CIOCIOLINA PENTRU CA DE 27 DE ANI IN ADMINISTRATIA PUBLICA LOCALA SI CENTRALA A RO SUNT DOAR MANIFESTARI SI ACTIUNI MAFIOTE SAU/SI CRIMUNALE.
GICU
05 Sep 2016

Cum isi justifica eficienta finantarii Politia Locala a Municipiului Bucuresti aflata in subordinea Primarului General, fata de faptul nu-si indeplineste atributiile. Spre ex. Daca apelezi cu o sesizare telefonica prin dispecerat Serviciul Ordine şi Linişte Publică care trebuie sa menţina ordinea şi liniştea publică în parcuri, locuri publice aflate în proprietatea şi/sau în administrarea Municipiului Bucureşti, nu se intampla nimic. O invit pe Doamna Primar sa faca o plimbare de cum se lasa seara in Parcul Herastrau (mai ales in week-end) pe malul lacului de la Beraria H pana la iesirea Pescarus spre Parcul Bordei (Restaurant Gondola ) si in continuare Pana la Club Chaboo si va constata pe loc cum nu se justifica finantarea acestei Politii. Un vacarm in care toate cluburile si restaurantele se intrec in care se aude mai tare, miros de gratare in aer, si multe altele.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine