2020-07-11 02:20

Firea și angajarea clientelei politice la Primăria Capitalei

 |  12:07
Firea și angajarea clientelei politice la Primăria Capitalei

Edilul-șef al Capitalei, Gabriela Firea, bagă "la secret " 280 de posturi din Primăria Capitalei", pe motiv că nu mai are nevoie de ele, susține președintele ADER București, Orlando Culea.

Concret, deși s-a solicitat organizarea de concursuri la mai multe instituții aflate în subordinea Consilului General al Capitalei, pe motiv că este nevoie de oameni, primarul general a decis să desființeze posturile. Dar, Firea nu va desființa de tot posturile, potrivit surselor noastre. Doar le va muta în companiile municipale ilegale, că să le dea clientelei politice. 

"Posturi vacante la ALPAB care acum sunt desființate prin reducere de personal, deși avem nevoie de personal. Din 14 posturi sunt desființate - 12 posturi de muncitori și doi inspectori. Dintr-un total de aproximativ 50 posturi, majoritatea, posturi de șefi serviciu, șefi birou, directori și inspector, angajatorul s-a gândit să desființeze posturile de muncitor, posturi de care aveam mare nevoie. Pe  aproximativ 20 posturi din cele 50, angajatorul a solicitat prin leasing ( achiziții de servici de personal) cu o societate privată prin contract pe maxim o luna, aducând practic acele persoane venite prin detașare, majoritatea muncitori. Astăzi le-au propus spre desființare", acuză sindicaliștii.

În opinia președintelui ADER București, Orlando Culea, decizia de desființare a posturilor este una politică și urmărește mulțumirea clientelei politice. "Probabil se vrea mutarea clientelei politice în companiile municipale ilegale, unde angajarile se fac pe nepotism, iar salariile sunt mai mari. Potrivit documentelor aflate de ordinea de zi, Firea vrea să desființeze 278 de posturi: 75 de la Administrația Spitalelor, 80 de la ASSMB, 21 de posturi de la Circul Metropolitan, 11 la ASPA, 61 de la Clubul Sportiv și 10 posturi de la Administrația Fondului Imobiliar. Potrivit informațiilor noastre, ele nu sunt desființate pentru că nu e nevoie de personal, ci pentru a nu mai face concurs. Așa va putea angaja clientela politică", a acuzat Orlando Culea. 

Aleșii generali ai Capitalei vor discuta astăzi, în ședința Consiliului General al Capitalei, desființarea celor 278 de posturi. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz