2020-05-29 04:33

Formular în spitale pentru a afla dacă se cere șpagă

 |  16:10
Formular în spitale pentru a afla dacă se cere șpagă

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că, de săptămâna viitoare, noul formular de chestionare a pacienților, prin care aceștia vor putea să spună cât de satisfăcuți au fost de actul medical și de modul în care au fost tratați într-o unitate medicală, va fi implementat la nivel național.

"Proiectul pilot a fost deja implementat în cinci spitale din țară. De asemenea, săptămâna viitoare vom avea ordinul de ministru în Monitorul Oficial și va fi implementat în toate spitalele. Sistemul informatic de la Casa Națională de Sănătate a fost deja ajustat, așa încât fiecărui pacient o să i se ceară numărul de telefon, să nu se sperie nimeni, iar la ieșirea din spital, cam jumătate dintre pacienți, în mod aleatoriu, li se va solicita un feed-back", a declarat Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății a mai adăugat că, prin noua metodă de chestionare a satisfacției, pacienții vor putea răspunde de acasă, prin telefon sau email, nu în prezența medicului așa cum se făcea până acum. Mai exact, pacienții vor primi prin sms nouă întrebări, printre care și cea referitoare la condiționarea actului medical de oferirea unor foloase necuvenite, scrie Mediafax.

"Întrebările sunt relativ scurte și relativ simple. Dacă actul medical a fost condiționat de primirea unor sume de bani, atunci pacientul este întrebat dacă vrea să ofere detalii suplimentare și va exista un contact în acesta și Direcția Generală Anticorupție", a explicat ministrul.

Vlad Voiculescu a mai precizat că satisfacția pacienților, conform vechilor formulare de feed-back, era de peste 98%, o cifră deloc credibilă. Iar chestionarul pilot derulat în cele cinci untăți medicale a confirmat că satisfacția pacientului este scăzută. Ministrul Sănătății a mai adăugat că cei care răspund la întrebările din chestionar vor rămâne anonimi, dar rezultatele sondajelor vor fi făcute publice, astfel încât toți pacienții să știe ce grad de confort și satisfacție medicală oferă fiecare unitate medicală.

După publicarea în Monitorul Oficial a Ordinuluui de implementare a noului chestionar, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) va începe să trimită pacienților, prin SMS, cele nouă întrebări prin care aceștia își vor putea exprima gradul de satisfacție asupra tratamentului medical de care a beneficiat. Mai exact, acesta va fi întrebat "Cât de mulțumit ești de serviciile medicale oferite de spital?", "Cât de mulțumit ești de activitatea și implicarea medicului?", "Cât de mulțumit ești de curățenia din spital?", "A fost nevoie să cumperi medicamente sau alte materiale sanitare?", "Cât de mulțumit ești de activitatea și implicarea asistentelor medicale?", "Ai primit explicații clare cu privire la diagnostic și tratament?", "Ai recomanda unei persoane apropiate să se trateze în acest spital?", "Starea ta de sănătate este mai bună după externare?", "Ți s-au solicitat bani sau atenții de către medici sau asistente?". La aceste întrebări se va putea răspunde cu Da sau Nu și cu note cuprinse între 1 și 4.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-09Parerea ta...

ANONIM
09 Dec 2016

MAFIA BOLSEVICA p.s.d. A REFUZAT PUNEREA IN APLICARE A REFERENDUMULUI PENTRU 300 DE PARLAMENTARI. DUMINICA LA VOT ARUNCATII IN TOMBERONUL ISTORIEI PE PESEDISTII PENALI AUTORI AI CRIMELOR DIN '89.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine