2020-04-10 07:09

Fostul manager al Spitalului Militar din Iași, vizat într-o sesizare depusă de ANI la Parchet

 |  12:20
 Fostul manager al Spitalului Militar din Iași, vizat într-o sesizare depusă de ANI la Parchet

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul Judecătoriei Iaşi în legătură cu un posibil conflict de interese, după ce Corneliu Botez, fost comandant-manager în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Iacob Czihac a avizat şi semnat documente vizând organizarea unui concurs pentru postul de medic primar, pe care chiar el l-a câştigat

 ”În perioada exercitării funcţiei de conducere de comandant-manager a semnat documente privind scoaterea la concurs a postului de medic primar, specialitatea medicină internă, în cadrul aceluiaşi spital, precum şi acte privind organizarea şi desfăşurarea acestui concurs, la care a participat ulterior, fiind declarat admis. Astfel, persoana evaluată a obţinut un folos patrimonial, prin încasarea salariilor aferente deţinerii funcţiei de medic primar, specialitatea medicină internă”, precizează ANI.

Conform instituţiei, rezultă indicii privind săvârşirea de către Corneliu Botez a infracţiunii de conflict de interese prevăzută de dispoziţiile art. 301 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal (în vigoare până la data de 27 iulie 2017), conform căruia „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică. (2) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative”.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi în legătură cu acest caz.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine