2020-08-10 19:16

Fostul ministru Ecaterina Andronescu vrea să schimbe Legea Educației

 |  23:07
Fostul ministru Ecaterina Andronescu vrea să schimbe Legea Educației

Comisia de Învăţământ a Senatului, condusă de Ecaterina Andronescu, a introdus o modificare legislativă pe Legea Educaţiei prin care ar putea fi amânate concursurile pentru posturile de directori din şcoli, până vara viitoare, deşi ministerul a programat competiţia pentru această toamnă, transmite Mediafax.

"Concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi de director adjunct se organizează numai după finalizarea semestrului II, la începutul noului an şcolar", prevede un aliniat nou la articolul 257 din Legea 1/2011, indrodus ca amendament de Comisia de Învăţământ a Senatului, condusă de Ecaterina Andronescu. Asta ar înseamna ca funcţiile de director să fie ocupate prin concurs abia în vara anului viitor şi nu în această toamna, aşa cum a programat Ministerul Educaţiei.

Amendamentul a fost adus unui proiect de lege care nu are nicio legătură cu managementul şcolilor. Este vorba de PLX 127/2016, iniţiat de deputatul PSD Andrei-Valnetin Sava, care vizează modificarea art 352 alin.(1) din legea Educaţiei Naţionale nr.1/2011, unde este reglementată consilierea în carieră a elevilor.

Modificarea privind concursurile pentru posturile de directori şcolari apare doar în anexă, unde sunt trecute în mod explicit modificările legislative.

"În cadrul dezbaterilor s-au formulat amendamente care, supuse votului, au fost adoptate şi se regăsesc în anexa ce face parte integrată din prezentul raport. În urma dezbaterii, Comisia a hotărât, cu majoritate de voturi, să adopte un raport de admitere cu amendamente. Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport supune spre dezbatere şi adoptare plenului Senatului raportul de admitere cu amendamente admise şi proiectul de lege", se arată în raportul Comisiei de Învăţământ care ar urma să intre în plenul Senatului luni, acesta fiind cameră decizională.

"Există o asemenea lege în Parlament, dar nu ştiu când se va vota, când o să o pună pe ordinea de zi Biroul permanent al Senatului" a declarat Ecaterina Andronescu pentru Mediafax.

Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Mircea Dumitru, a aprobat prin ordin de ministru, pe 10 septembrie, metodologia privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar.

Conform deciziei Ministerului Educaţiei, dosarele de concurs vor fi depuse electronic pe platforma informatică dedicată, în perioada 13 septembrie - 2 octombrie, iar proba scrisă va avea loc în data de 12 octombrie. Interviul şi evaluarea CV-ului se vor desfăşura în perioada 17 octombrie - 17 noiembrie. Afişarea rezultatelor concursului este programată în data de 18 noiembrie, fiind urmată de o perioadă alocată depunerii contestaţiilor: 21-23 noiembrie. Soluţionarea contestaţiior şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie - 9 decembrie 2016. Ultima etapă a concursului - validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la minister – este programată în data de 16 decembrie 2016.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-15Parerea ta...

ANONIM
16 Sep 2016

BABACIUNEA ASTA MAI BINE AR MERCE LA CULCARE. A STRICAT IN 27 DE ANI TOT SISTEMUL DE INVATAMANT. O RETARDATA A AJUNS SA AIBA TOT FELUL DE TITLURI UNIVERSITARE SI ACADEMICE . FATA DE ACEASTA CATRINA SUBMEDIOCRA CU NUMAI 1,5 NEURONI LEANA CEAUSESCU A FOST DECENTA.
DORIN
16 Sep 2016

O nenorocita.Oare cum va fi pedepsita pentru cit rau a .facut???Cum o rabda familia.,neamurile,studentii,nepotii,vecinii???O asemenea tirfa merita sa fie scuipata in.mutra de toti elevii si profesorii.
JOIțICA
16 Sep 2016

Cea mai mare realizare a invatamantului romanesc din toate timpurile : ARACIP ! Cine a mosit aceasta capodopera ?
JOITZICA
16 Sep 2016

Cea mai mare realizare a invatamantului romanesc din toate timpurile : ARACIP ! Cine a mosit aceasta capodopera ?
DEC
16 Sep 2016

Bai PROASTA S(t)ATULUI! 6 ANI ai fost ministra invatamintului si acum mai vrei tot TU sa faci legi? La capsuni cu tine taranca parvenita! I-al si pe Ponta sa-i mai citesti din cind in cind "doctoratul"! NAPIRCA!
CROCODILUL FLAMAND
17 Sep 2016

MIZERIA ASTA BOLSEVICA FURA DIN BANII DE LA EDUCATIE SI-I SPALA CU TZYGANII DIN STREHAIA......SIVECO-BERCEA MONDIALUL......AFACEREA LUI ABRAMBURICA........ORICUM SI EA ESTE O TZYGANKA DIN TARGU CARBUNESTI......MAZGALITA CU CARBUNE PE LA BOT...NEAGRA IN CERUL GURII PRECUM CATZEAUA LU DRACU
DESPRE ECATERINA ANDRONESCU:
19 Sep 2016

Descoperită de ochiul abil al domnului Ion Iliescu printre caietele de cadre ale legendarului Cozmâncă (mâna dreaptă a cadristei Elena Ceaușescu), doamna inginer a devenit cadrul de bază și ministru al învățământului de serviciu ori de câte ori a fost nevoie. Mai mult, a devenit rector fără termen a Politehnicii bucureștene, președinte al Consiliului Rectorilor, asta dacă vorbim doar de cariera academic. A făcut reforme gospodărești prin ministerul pe care l-a condus de trei ori până acum și pe care de fapt îl conduce și în continuare ca eminență cenușie prin ”gemenii” Remus și Mihnea, acultători copii de suflet. Problema este că mămica învățământului românesc și-a atras porecla de Abramburica pentru viziunile reformatoare pe care le-a avut, ba chiar a fost și revocată de Adrian Năstase, incapabil să mai suporte haosul din Ministerul Învățământului. Chiar dacă plină de bune intenții (din cele cu care se pavează drumul spre iad), doamna Academician doctor inginer a rezistat explicațiilor clare de plagiat dintr-un mare cotidian german, se va afla mereu în situația patronului spiritual Ion Iliescu, cel sărac și cinstit care-a permis furăcioșilor imorali din partid să devină bogați și penali. Ultima ideea a doamnei ministru – bacalaureat fără frontiere și studii universitare fără bacalaureat. Istoria n-o va uita. (Florin Tudose)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz