2020-08-09 12:28

FOTO. Precipitaţiile abundente au făcut prăpăd pe litoralul românesc. Zeci de maşini au rămas blocate

 |  08:18
FOTO. Precipitaţiile abundente au făcut prăpăd pe litoralul românesc. Zeci de maşini au rămas blocate

Precipitaţiile abundente din ultimele ore au făcut prăpăd pe litoralul românesc. Zeci de maşini au rămas blocate pe drumul care leagă Mamaia de Constanţa. De asemenea, o ambulanţă care ducea o gravidă la spital a rămas şi ea împotmolită.

Citeşte şi: 

Femeia a avut noroc, soţul ei reuşind să o ducă la spital în timp util cu maşina proprie.

FOTO. Precipitaţiile abundente au făcut prăpăd pe litoralul românesc. Zeci de maşini au rămas blocate
zoom

Apa abundentă a intrat în curţile şi beciurile caselor, iar pompierii au primit peste 200 de apeluri atât de la turişti, cât şi de la localnici, potrivit Digi 24.

Potrivit sursei citate, acoperişul unui bloc din Constanţa a fost smuls de furtună. O bucată de 12 metri lungime din acoperişul de tablă s-a desprins, după ce vântul puternic l-a rupt şi l-a aruncat peste faţadă.

Locatarii s-au trezit din cauza zgomotul puternic şi au sunat la 112. Mai multe echipe de intervenţie ale pompierilor au ajuns la faţa locului, iar intervenţia a fost una destul de dificilă.

De asemenea, mai multe subsoluri de bloc, apartamente si case, precum şi străzi şi bulevarde au fost inundate de ploaia torenţială în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare de vijelii, descărcări electrice şi grindină, valabilă în intervalul 16 august, ora 14.00 - 17 august, ora 20.00 în Muntenia, Dobrogea şi estul Olteniei.

ANM a emis o infirmare care vizează fenomene de instabilitate atmosferică şi disconfort termic.

Astfel, potrivit atenţionării ANM, în intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Muntenia, Dobrogea, estul Olteniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor de Curbură.

n aceste regiuni se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi, posibil, grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15...20 l/mp şi izolat, mai ales în Lunca Dunării şi în zona litoralului, 30...40 l/mp.

Sursă foto: digi24.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz