2020-01-27 04:40

FPAM, plângere penală la Parchet după uciderea ursului din Sibiu

 |  12:56
FPAM, plângere penală la Parchet după uciderea ursului din Sibiu

Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM) reclamă, în plângerea penală depusă la Parchetul General, infracțiunile de cruzime față de animale și omorârea acestora cu intenție. Reacţia FPAM vine după ce un pui de urs a fost împușcat, miercuri, în Sibiu.

Marius Marinescu, președintele fondator al Federației, subliniază faptul că ursul este o specie de animal protejat, atât prin convenții internaționale și Directive europene, cât și prin legislația națională. De asemenea, acesta a ţinut să precizeze că "tranchilizarea și relocarea este metoda civilizată... dar neaplicată".

"Ursul face parte din speciile cinegetice care 'se vânează în numărul, în locurile, prin metodele, în perioadele și cu mijloacele admise de lege, potrivit aprobării date de administrator, cu respectarea reglementărilor subsidiare, privind autorizarea, organizarea și practicarea vânătorii' (Legea nr. 407/2006, art.24). Constituie infracțiune de braconaj și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă 'vânătoarea în intravilan, altfel decât în condițiile art. 34' (Legea nr. 407/2006, art. 42)", se arată în textul plângerii penale.

FPAM reclamă şi faptul că persoanele care au încercat capturarea ursului nu aveau pregătirea necesară, iar utilizarea armei letale de vânătoare nu poate fi folosită decât în limitele Legii nr. 407/2006 și "numai pentru exercitarea vânătorii în fondurile de vânătoare".

"În fapt, în mun. Sibiu, zona Ibis, se semnalează prezența unui urs în libertate. Hăituit (...), agresat de jandarmi și alte persoane, de '(ne)specialiști în capturarea animalelor sălbatice', ursul încearcă să se salveze de acțiunea iresponsabilă a acestor persoane, care au interesul panicării animalului, dar și a cetățenilor. Astfel, 'urmăritorii' iresponsabili au provocat traume psihice animalului care, derutat, nu a făcut decât să se ferească de o posibilă vătămare fizică. Așa cum a declarat, în primă fază, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, ursul nu a provocat pagube și nu a pus în pericol viața niciunei persoane", se mai arată în plângerea penală depusă de FPAM.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-13Parerea ta...

SĂ ARDĂ CU TOT CU NEAMURI!
13 Oct 2016

PRAFUL ȘI PULBEREA SĂ SE ALEAGĂ DE SCURSURILE, ȘI DE SĂMÎNȚA LOR, CARE AU UCIS O FIINȚĂ NEVINOVATĂ! AMEN!
CROCODILUL FLAMAND
13 Oct 2016

BA BAIETI...DAR CAND TIRIAC SI CU TOT FELUL DE CAPTALISTI-VANATORI IMPUSCA LA BALC ZECI DE MISTRETI SI URSI SI DUPA AIA PUTREZESC CADAVRELE PE CAMP CUM ESTE...NICI MACAR SA DEA CARNEA LA UN RESTAURANT SAU LA O CANTINA....MAI BINE SA PUTREZEASCA TOATE CADAVRELE PE CAMP>>>>ROMANIA ETERNA SI FASCINANTA....IMPUSCATI TOTI BAGABONTII ASTIA DIN PALAVRA-JAVRAMENT....DAR CU GLOANTE DE ARGINT...CA SUNT VAMPIRI...SUG SANGELE OAMENILOR
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine