2020-08-07 21:47

FRF nu este mulţumită de suprafaţa de joc de pe Arena Naţională. Gazonul, schimbat a patra oară

 |  21:00
FRF nu este mulţumită de suprafaţa de joc de pe Arena Naţională. Gazonul, schimbat a patra oară

Gazonul de pe Naţional Arena ar putea fi schimbat pentru a patra oară. Federaţia Română de Fotbal nu este mulţumită de actuala stare a suprafeţei de joc, iar primăria lui Sorin Oprescu este obligată, prin contract, să asigure un gazon de cea mai bună calitate la meciurile Naţionalei României.

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), instituţie subordonată Primăriei Capitalei, vrea să schimbe din nou gazonul de pe Naţional Arena, în primăvară. Surse din cadrul ALPAB, administratorul Arenei Naţionale, au confirmat pentru PUTEREA că este probabil ca suprafaţa de joc să fie schimbată în luna februarie a lui 2013. Totuşi, există şi posibilitatea ca gazonul să fie tratat, în cazul în care nu va fi afectat prea mult de jocurile care se vor mai disputa pe cel mai modern stadion din România, până la finele acestui an. Angajaţii ALPAB spun că terenul va fi acoperit în pauza competiţională, în cazul în care condiţiile meteo vor impune acest lucru (dacă va ninge).

Primăria Capitalei este obligată, prin contract, să asigure o suprafaţă de joc în condiţii optime la partidele disputate de echipa naţională de fotbal. Federaţia Română de Fotbal (FRF) nu este însă mulţumită de starea actuală a gazonului. “Nu ne-au anunţat reprezentanţii Primăriei Capitalei că vor schimba gazonul. Este însă treaba lor. Dacă specialiştii spun că trebuie schimbat, atunci aşa este. Potrivit contractului pe care îl avem încheiat cu primăria, trebuie să ni se pună la dispoziţie suprafaţa de joc în condiţiile cele mai bune. Aşa este precizat în contract. În acest moment, suprafaţa nu se află, în nici un caz, în cele mai bune condiţii”, a declarat pentru PUTEREA purtătorul de cuvânt al FRF, Paul Zaharia.

Iarbă de milioane

Ar putea fi a patra oară când gazonul de pe Naţional Arena este schimbat. Ultima oară, suprafaţa de joc a fost înlocuită în luna septembrie a anului curent, după ce a fost arsă la concertul celor de la Red Hot Chili Peppers, Primăria Capitalei plătind, la acea dată, circa 700.000 de euro.

Gazonul de pe Naţional Arena a fost schimbat şi pentru disputarea Finalei UEFA Europa League, ce a fost organizată la Bucureşti în această primăvară. Lucrările la gazon au demarat cu trei luni înainte de data finalei, suprafaţa de joc fiind înlocuită în totalitate. Tot atunci s-a refăcut şi o bună parte din stratul de nisip de sub iarbă şi s-a închiriat chiar şi o instalaţie specială de iluminat, pentru a nu mai exista problemele din trecut. Municipalitatea nu a precizat care au fost costurile exacte pentru acele lucrări, însă potrivit mass-media, Primăria Capitalei ar fi dat circa un milion de euro ca să pregătească Arena Naţională pentru finala Europa League.

La conducerea ALPAB este favorit pentru a fi reinstalat Radu Popa, directorul rămas celebru după ce a achiziţionat, pe sute de mii de euro, ceasuri aurite şi raţe mandarin pentru parcurile bucureştene.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639582-08-19Parerea ta...

TEODOR
12 Noi 2012

FRF sa-si faca stadion,nu sa vina toata ziua cu mana intinsa la Sorin Oprescu!
ALEXANDRU POPA
12 Noi 2012

Finala din mai a fost un succes european.Dar faptul ca i se datoreaza in mare masura lui Sorin Oprescu,deranjeaza pe multi.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz