2019-12-16 15:39

FRJ MediaSind solicită instituţiilor statului să ancheteze asaltul unor grupuri de interese asupra UGSR

 |  15:56
FRJ MediaSind solicită instituţiilor statului să ancheteze asaltul unor grupuri de interese asupra UGSR

Federația Română a Jurnaliștilor MediaSind, membră cu drepturi depline a Uniunii Generale a Sindicatelor din România, confederație sindicală recunoscută de lege prin Decizia nr.474/2010 a Curții de Apel București, protestează față de de lipsa de reacție a Poliției în fața atacului unor adevărate grupuri de interese infiltrate în mișcarea sindicală, asupra patrimoniului confederației noastre.

Potrivit reprezentanţilor Federaţiei, în data de 8 iulie a.c., Ioana Isbăşescu, o aşa-zisă consilieră a președintelui UGSR Ștefan Călinescu, însoţită de un executor judecătoresc și de alte două persoane îmbrăcate în civil care au susținut că sunt ofițeri de poliție, au întrerupt activitatea confederației prin schimbarea yalelor de la birourile Președintelui Executiv al UGSR și  al personalului confederației, aflate în Bucureşti, Bdul. Regina Elisabeta nr 45, sector 5. După ce au încercat să spargă şi biroul vicepreședintelui UGSR în care se aflau computerele și alte echipamente tehnice  aflate în proprietatea FRJ MediaSind și puse la dispoziția confederației pentru activități de comunicare și de imagine, aceștia au sigilat biroul.

Deși atât președintele FRJ MediaSind, cât și vicepreședintele UGSR, secretarul executiv și alți angajați au solicitat executorului un ordin judecătoresc, acesta a susținut că acționează în urma unei Decizii care poartă antetul UGSR. „Executorul judecătoresc a săvârșit un mare abuz. Acestuia i s-a explicat în nenumărate rânduri că acea adresă nu poate să producă efecte juridice deoarece nu are ștampila oficială a UGSR și nici semnăturile membrilor Biroului Executiv, singurul for care putea să ia o astfel de decizie. Fără să țină cont de cererile noastre de respectare a legalității, el a continuat acțiunea abuzivă, fiind secondat, în acest demers ilegal, chiar de patronul firmei care a închiriat fraudulos unele spații din sediul UGSR. În mod straniu, nici apelarea serviciului 112 și sosirea unui echipaj de poliție, nici lovirea unui angajat, nici blocarea presei la intrarea în clădire, nici invitarea afară a vicepreședintelui UGSR și a secretarului executiv  de către patronul firmei care a pus monopol ilegal  pe clădirea UGSR, nu i-a determinat pe oamenii legii să intervină. Lipsa de reacție a polițiștilor ridică mari semne de întrebare și chiar, mai mult, generează suspiciunea unor implicări  interesate, care vizează acapararea unei clădiri de patrimoniu ce valorează câteva milioane de euro”, susţin membrii MediaSind.

 Având în vedere aceste fapte, FRJ MediaSind propune Congresului Confederației ce va avea loc în data de 19 iulie a.c., să voteze o Rezoluție privind anularea tuturor contractelor de închiriere a clădirii UGSR din Bdul. Regina Elisabeta nr 45, încheiate în mod fraudulos, pe o perioadă de 20 de ani, fără acordul organelor de conducere ale confederaţiei. Totodată FRJ  MediaSind cere instituțiilor abilitate ale statului să cerceteze și să pună capăt atacurilor grupurilor de interese asupra averii UGSR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray