2020-01-26 01:19

FSLI cere înăsprirea legii pentru protejarea profesorilor şi elevilor de violenţa din şcoli

 |  14:54
FSLI cere înăsprirea legii pentru protejarea profesorilor şi elevilor de violenţa din şcoli

Din ce în ce mai multe cazuri de dascăli sau elevi, bătuți și jigniți de către părinți sau alți elevi, apar în școlile din România, iar legea nu îi protejează deloc nici pe cei de la catedră și nici pe elevi, oricine putând pătrunde în unitățile de învățământ, chiar și acolo unde este pază, susţin reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Un elev de 16 ani a fost bătut în sala de clasă a Liceului Ştefan Procopiu, din Vaslui. Doi băieți de 18 și 25 de ani au intrat în incinta liceului, care era supravegheat video, apoi în clasa în care învăţa copilul agresat și au început să-l lovească cu pumnii, picioarele şi un grilaj metalic de la calorifer.

Totodată, ultimul caz mediatizat, când un profesor a fost bătut, este cel petrecut la Școala ”Anton Pann” din Ploiești, unde directoarea adjunctă a fost agresată de un părinte, a cărei fată, elevă în clasa a VIII-a, a fost trimisă acasă să își schimbe ținuta neadecvată. Elevei i s-a reproșat că are o vestimentație indecentă, total nepotrivită cu calitatea de elev și cu regulamentul școlii și i s-a cerut să meargă acasă să îmbrace uniforma. Dar fata și-a trimis tatăl să îi facă dreptate, astfel că părintele a forțat intrarea în școală și a lovit-o pe directoarea adjunctă, care a ajuns la spital.

”Autoritățile ar trebui să legifereze obligații și sancțiuni pentru părinții și elevii care agresează fizic sau verbal un cadru didactic sau alți elevi. Chiar dacă au fost mulți dascăli și copii abuzați în școli, nu s-a întâmplat nimic în acest sens. Iar cazuri precum cele din Ploiești și Vaslui nu sunt singulare în România. Este inadmisibil așa ceva într-o țară din Uniunea Europeană, care se pretinde civilizată”, a precizat președintele F.S.L.I., Simion Hancescu.

Federaţia a cerut Ministerului Educatiei, în repetate rânduri, luarea unor măsuri ferme pentru asigurarea protecției personalului din învățământ și al elevilor din clase, în fața actelor de agresiune făcute de către o parte a părinților și, mai grav, a unor elevi certați cu disciplina și cu normele de conduită socială.

”Noi condamnăm cu fermitate astfel de comportamente, indiferent din partea cui ar veni și cerem luarea de măsuri urgente pentru asigurarea pazei școlilor, a protecției elevilor și a întregului personal din învățământ. Cerem, totodată, organelor abilitate de lege să își facă datoria și să ia măsurile legale care se impun, pentru sancționarea unor astfel de incidente grave și să inițieze acțiuni concrete pentru prevenirea lor în viitor”, a adăugat Simion Hancescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine