2019-10-14 23:39

Funeriu vrea să cumpere atlase cu conţinut, dimensiuni şi număr de pagini prestabilite

 |  19:34
Funeriu vrea să cumpere atlase cu conţinut, dimensiuni şi număr de pagini prestabilite

Ministerul Educaţiei oferă 60.000 delei, fără TVA, pentru a cumpăra 846 de exemplare din atlase care să fie oferiteca premii şcolare, în caietul de sarcini precizându-se conţinutul, numărul depagini şi dimensiunile, ceea ce practic reduce la zero posibilitatea dealegere.

Primulatlasdorit de ministerul condus de Daniel Funeriu trebuie să fie "o carte elegantă,care abundă în informaţii cu privire la minunăţiile continentului nostru, de lapeisaje şi formaţiuni naturale, la oameni şi obiceiuri".Atlasul vaavea un număr de 320 de pagini şi un format de 23x34. Numărul de exemplaresolicitat este de 47. Cel de-al doilea atlas trebuie să conţină "cele maifrumoase o sută de muzee din lume, care să deschidă noi căi spre cunoaştereaculturilor italiene, olandeze, franceze, spaniole ce au dăinuit în timp".Formatul va fi de tot de 23x34, iar numărul de pagini este de 208. Numărul deexemplare solicitat este de 47. Al treilea atlas ce va fi oferit capremiutrebuie să fie "o carte care să prezinte o multitudine deaspecte legate de corpul omenesc, informaţie ştiinţifică explicată atâtprofanilor, cât şi specialiştilor, şi toate acestea să fie însoţite de o bogatăpaletă grafică explicitară (tabele, grafice, scheme şi ilustraţii)".Formatul trebuie să fie de 22,5×26,5, iar numărul de pagini 240. Numărul deexemplare solicitat este de 94. Un al patrulea atlas "se doreşte a fi unghid la format mare şi cu multe detalii care să-l ajute pe cititor cum săprivească cerul nocturn, cum să recunoască cele mai apropiate planete şi steleale sistemului nostru solar". Numărul de pagini este de 304, iar formatulde 27,5×34,5. Numărul de exemplare solicitat este de 47. Al cincilea atlas este"o lucrare care să prezinte o istorie succintă a credinţelor de bază, dela iudaism şi creştinism, până la credinţele Extremului Orient". Numărulde pagini este de 208, iar formatul de 18,5×26,5 cm. Numărul de exemplaresolicitat pentru acest atlas este de 188. Un al şaselea atlas este "olucrare de interes enciclopedic în domeniul istoriei, conţinând comentarii şifişe biografice aparţinând câtorva mii de personaje şi personalităţi istorice(monarhi, suverani pontifi, şefi de stat, oameni politici etc.)". Numărulde pagini este de 944, iar formatul de 17×24 cm. Numărul de exemplare solicitateste de 235. Al şaptelea atlas "trebuie să ofere o imagine totalizatoareasupra literaturii române, având la bază un concept amplu, fundamental desprescriitor şi despre literatură". Numărul de pagini este de 752, iarformatul de16,5×23,5 cm. Numărul de exemplare solicitat este de 188. “Sesolicită dovada încheierii şi îndeplinirii în ultimiidoi ani a cel puţinunui contract al cărui obiect a fost furnizarea de produse similare şi care aavut o valoare egală sau mai mare cu valoarea de: 60.000de leifărăTVA”, este una dintre condiţiileimpuse deminister în documentaţia aferentă cererii de oferte.

ReprezentanţiiFederaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) spun că demersulMinisterului Educaţiei pentru cumpărarea atlaselor care să fie oferite capremii şcolare este unul "cu dedicaţie", care să aducă profitclientelei politice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-02-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray