2020-07-07 10:25

Funeriu vrea să se ţină cursuri încă din prima zi de şcoală. Ministerul Educaţiei a găsit soluţia pentru “recredibilizarea învăţământului”

 |  17:15
Funeriu vrea să se ţină cursuri încă din prima zi de şcoală. Ministerul Educaţiei a găsit soluţia pentru “recredibilizarea învăţământului”

Profesorii susţin că ministrulEducaţiei, Daniel Funeriu, a uitat din nou adevăratele probleme din sistemuleducaţional, după ce acesta a declarat că trebuie să se ţină cursuri încă dinprima zi de şcoală, pentrurecredibilizarea sistemului. Sindicaliştii dineducaţie îi amintesc lui Funeriu că anul trecut a participat la festivităţileprilejuite de începutul anului şcolar. Asociaţia EDU CER consideră că estepractic imposibil să se poată preda în prima zi de şcoală.

Sunt multe probleme care au dus la decredibilizareaînvăţământului românesc omise de ministrul Funeriu, potrivit conduceriiasociaţiei EDU CER. “În urma experienţei depeste 30 de ani la catedră, pot spune că în prima zi de şcoală se facedirigenţie. Se prezintă profesorii, se prezintă elevii, se predau manualele. Nuse pot susţine toate orele din prima zi, pentru că profesorii suplinitori nicinu vor avea posturile stabilite. Domnul ministru nu are de unde să cunoascăaceste lucruri pentru că nu a predat niciodată. În nici un caz nu pentru că nuse fac ore în prima zi nu mai este credibil sistemul educaţional din România.Sunt multe alte probleme. Învăţământul românesc şi-a pierdut credibilitateadatorită rezultatelor internaţionale. Producem numai teoreticieni. Nu reuşim săacoperim piaţa muncii. Eu o să iau declaraţia domnului ministru ca pe ometaforă”, ne-a declarat preşedintele EDU CER, Ştefan Vlaston.

Nici sindicatele din învăţământ nu cred că se poate predaîn prima zi de şcoală. “De obicei, în prima zi de şcoală, copiii îşireîntâlnesc colegii, se strigă catalogul. Nu se poate preda. Până acum, toţiminiştrii ne solicitau să ne ocupăm de organizarea acestor festivităţi. Nu esteo tradiţie specifică doar ţării noastre. Când ministrul afirmă că sistemuleducaţional şi-a pierdut credibilitatea trebuie să vină cu dovezi. Nu festivităţile de la începutul anului şcolar sunt motivul”, ne-a declarat preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale, ConstantinCiosu.

“Am cerut inspectorilor şcolari generali ca până în 9septembrie să avem toate orarele pregătite, astfel încât, încă din prima zi săse facă şcoală, pentru că eu cred că principalul mesaj pe care sistemul şireţeaua pot să-l dea pentru recredibilizarea învăţământului românesc esteseriozitatea, foarte, foarte multă rigoare şi, până la urmă, normalitate”, adeclarat Daniel Funeriu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz