2020-08-04 15:19

Gabriel Oprea propune sancţiuni mai mari pentru faptele de ultraj comise asupra poliţiştilor

 |  13:00
Gabriel Oprea propune sancţiuni mai mari pentru faptele de ultraj comise asupra poliţiştilor

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, propune sancţiuni mai mari pentru faptele de ultraj comise asupra poliţiştilor. Astfel, MAI a elaborat, la iniţiativa vicepremierului, un proiect de modificare a Codului Penal, în aşa fel încât agresiunile împotriva poliţiştilor, jandarmilor sau magistraţilor să fie majorate cu două treimi.

„În acest sens, la iniţiativa vicepremierului Gabriel Oprea, Ministerul Afacerilor Interne a elaborat un proiect de modificare a două articole din Codul Penal, respectiv, Articolul 257 - Ultrajul şi Articolul 279 - Ultrajul judiciar, în sensul majorării pedepselor pentru aceste fapte, cu scopul de a descuraja acţiunile violente îndreptate împotriva reprezentanţilor autorităţii statului”, a precizat MAI, într-un comunicat de presă.

Potrivit inițiativei legislative, „faptele, așa cum sunt ele prevăzute în Codul Penal, comise asupra unui polițist, jandarm, procuror sau judecător, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii urmează a se sancţiona cu pedeapsa prevăzută pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu două treimi”.

Iniţiativa mai prevede majorarea pedepselor pentru faptele de ultraj care au ca victime celelalte categorii de funcţionari publici care îndeplinesc funcţii ce implică exerciţiul autorităţii de stat.

„Această decizie are ca scop înăsprirea pedepselor pentru acest tip de fapte și implicit întărirea autorităţii celor care reprezintă statul român şi ale căror atribuţii de serviciu sunt exercitate în domeniul prevenirii faptelor antisociale şi aplicării legii. Protecţia prin legea penală asigurată angajaților MAI și celorlalţi funcţionari investiţi cu autoritatea statului reprezintă o garanţie a exercitării atribuţiilor ce le revin acestora şi nicidecum un privilegiu”, se arată în comunicatul citat.

Vicepremierul Gabriel Oprea a precizat că cei care reprezintă statul român trebuie să fie respectaţi şi protejaţi de lege.

“Evenimentele înregistrate în ultimul timp, cât şi analizele pe care le-am făcut cu structurile de specialitate ale MAI, mă determină să am această iniţiativă. Susţin cu tărie, că cei care reprezintă autoritatea statului trebuie să fie respectaţi şi mai bine protejaţi de lege”, a afirmat vicepremierul Gabriel Oprea.

Proiectul de act normativ a fost înaintat Ministerului Justiţiei. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-05Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
05 Aug 2015

TOCMAI IZMENARUL SE ERIJEAZA IN "APARATORUL POLITISTILOR".....CREDEAM CA O SA DEA O LEGE PENTRU MINERII SUB ACOPERIRE...CEVA GEN SCUTIRE DE IMPOZIT PENTRU CEI CU PREA MULTE PROPRIETATI SI TERENURI...ADICA DUPA CE AI FURAT CU MAFIA LUI NASTASE MILIARDE DE EURO...DE CE SA MAI DAI SI IMPOZITE...SA PLATEASCA FRAIERII...ADICA AIA DE LA CARE AI FURAT MILIARDELE...OARE POLITSTII CE ZIC...LE CONVINE SA FIE CONDUSI DE UN TERORIST SUB ACOPERIRE???MINISTRUL OSAMA BIN IZMENARUL....
APLICA LEGEA
05 Aug 2015

Cind era cu Miron Cosma sau Cocos , Dorali ? Si sanctiunile pentru ei tot la fel trebuie majorate . Cei care fura , cu mafia de mina ( Piatra Neamt , sectia 2 , Oravita , Spioni din biroul ministrului ) trebuie de 3 ori mai mari . Turcul era in mafia lui S O V . . Iar S O V a furat cu ei de mina , sau Caritasul .
PENTRU CARACATITA
05 Aug 2015

Bastane , ai belito , cu NIRO si Ciocanitoarea tiganca .
CROCODILUL FLAMAND
05 Aug 2015

SI INCA CEVA....CIOCANITOAREA UDREA FACEA PARTIILE IN PANTA SI TERENURILE DE FOTBAL EXACT ACOLO UNDE ERAU MINERII LUI COZMA-ISEFUL IZMENARULUI....ADICA SPALA CU IZMENARUL BANII FURATI DE LA STAT....TRAILES BAHTALO FRAIERILOR....O TZYGANKA DE PLESHKOI IZMENARUL SI MAGUREANU AU JEFUIT TOATA ROMANIA....SA TRAITI BINE....(TRADUCEREA LUI TRAILES BAHTALO PE LIMBA MARINARULUI QIOMBETE)...IAR COZMA TREBUIA SA FIE MINISTRUL DE INTERNE....DAR CE SA VEZI IZMENARUL-ALQAIDA A FOST MAI SMEKER DECAT EL
CRISTIAN
07 Aug 2015

pai si pentru politistii violatori nu se maresc pedepsele ?
ISTORIA SE REPETA
07 Aug 2015

Bravo ; Sa se duca sa-i viziteze cu mineri .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz