2019-10-16 06:07

Gabriela FIREA, apel urgent către sutele de oameni ai străzii. Vezi ce le transmite PRIMARUL CAPITALEI

 |  14:34
Gabriela FIREA, apel urgent către sutele de oameni ai străzii. Vezi ce le transmite PRIMARUL CAPITALEI

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut vineri un apel la persoanele fără adăpost să rămână în centrele de asistență ale PMB, având în vedere gerul care se anunță în următoarele trei zile.

"Sunt trei zile geroase și cu zăpadă și este normal ca toți cei care sunt fără adăpost să accepte serviciile Municipalității, mai ales că suntem pregătiți să facem față și unui număr de cereri mai mare. Vârful, în anii trecuți, a fost în jur de 700 de persoane - acum mai sunt libere 80 - nu s-a atins deocamdată acest vârf. Sperăm să-i convingem și pe cei care nu au fost într-un astfel de centru să o facă pe parcursul zilei. Ei pot să rămână cât timp vor, este urât afară, este timp geros", a precizat Firea, care s-a aflat la Complexul integrat de servicii sociale ''Sf. Ioan'' din sectorul 3, informează Agerpres.

Ea a arătat că sunt 30 de persoane care refuză să intre în adăposturile PMB, adăugând că acestora li s-au dat pături, îmbrăcăminte groasă și alimente, însă nu pot fi obligați să vină în aceste centre.

"Din nefericire, sunt și 30 de persoane fără adăpost care nu doresc să vină într-un astfel de centru, unde ar putea să aibă o masă caldă, medicamente, dar sunt sub monitorizarea DGASMB, li s-au dus pături și alimente și sperăm ca, până la urmă, pe parcursul zilei, văzând că vremea să înrăutățește, să accepte să vină aici pentru că vedeți condițiile sunt foarte bune și important e că mâncarea este caldă și oamenii sunt la adăpost și nu sunt în pericol. Nu este normal să stea în continuare pe străzi", a menționat Firea.

„Nu pot să fie forțați să stea într-un loc sau altul!

Primarul general a menționat că pentru persoanele fără adăpost care s-au îmbolnăvit sunt locuri suficiente, asigurate în cele 19 spitale ale municipalității.

"Acum, s-a intervenit punctual, aveau nevoie de pături, de alimente, de haine groase și s-a intervenit. Sunt monitorizate și pe parcursul zilei cele 29 - 30 de persoane care nu au dorit să vină în aceste cămine ale Primăriei, sperăm să-i convingem", a spus Firea.

Ea s-a referit și la cele câteva sute de persoane fără adăpost din alte localități care vin în București.

"Este un fenomen pe care l-am constatat și l-am anunțat, dar nu putem să ne derobăm de responsabilitate atâta timp cât sunt în raza Capitalei, mai ales în astfel de situații - fenomene meteo extreme. Suntem într-o permanentă legătură, DGASMB cu direcțiile generale din zonele limitrofe. Se cunosc aceste cazuri, sunt în monitorizare, dar decide fiecare pentru sine, nu pot să fie forțați să stea într-un loc sau altul", a mai spus Firea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-06Parerea ta...

ZDRENțELE DE LA RATB
06 Ian 2017

am înțeles că au primi ORARUL de la FIREA, care nu-i în firea ei! Stă lumea buluc și-așteaptă, și-așteaptă, iar boiii de șoferi se scarpină în nas, la cur, mănâncă covrigul, gaura lui, beau kk-t de cafea și stau de vorbă! Abia după ce-s înjurați BINE, se căznesc să tragă ÎN AFARA STAȚIEI CA SĂ ALERGI DUPĂ EI! Când în sfârșit s-au urnit, MERG CA DUPĂ MORT, de parcă lumea merge la plimbare!
DE DESZăPEZIT,
06 Ian 2017

s-a deszăpezit, dar RATB-ul pizdii circulă foarte prost și nu respectă niciun orar!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray