2020-07-15 15:35

Gabriela Firea, aruncată de Dragnea în cursa pentru Primărie. Zvon confirmat după încă o tură de scandaluri în PSD Bucureşti

 |  21:01
Gabriela Firea, aruncată de Dragnea în cursa pentru Primărie. Zvon confirmat după încă o tură de scandaluri în PSD Bucureşti

P24

Scandal în PSD pe tema nominalizării candidaţilor la primăriile de sector. Manifestaţiile anunţate de Cristian Rizea, autointitulat candidat la Primăria Sectorului 5, împotriva lui Robert Negoiţă, edilul sectorului 3, au fost anulate, dar războiul continuă între cei doi social-democraţi a continuat până la deciziile oficiale. „Arbitrajul” lui Liviu Dragnea în acest scandal s-a finalizat cu „decizii înţelepte”. Numai Rizea a fost suspendat, Negoiţă a avansat politic, iar Gabi Firea conduce PSD Bucureşti până la confirmarea definitivă de candidat la Primăria Capitalei. Ceea ce puţină lume ştie, Gabriela Firea i-a botezat lui Robert Negoiţă fiul, iar mentorul politic al doamnei senator a fost Viorel Hrebenciuc.

”Controversatul Robert Negoiţă nu mai este acceptat de noi, de majoritatea organizaţiilor de la sectoare. Motivele sunt multiple, iar ele s-au acumulat în ultimele 4 luni de zile. Începând de la jocul mârşav pe care a încercat să îl facă atunci când a luat decizia să-l contracandideze pe domnul Liviu Dragnea la şefia PSD şi culminând cu valul de ameninţări voalate la adresa unor colegi de ai noştri, cum că ar deţine anumite înregistrări audio-video, dovedind astfel faptul că este un personaj toxic pentru PSD”, a precizat Cristian Rizea, într-un comunicat de presă. Acesta anunţase luni 8 februarie organizarea unor mitinguri în faţa Primăriei Sectorului 3 pentru demisia lui Negoiţă din funcţia de primar şi de preşedinte al organizaţiei PSD Bucureşti.

La rândul său, Cristian Rizea este contestat de alţi membri PSD şi nu numai de ei. Cătălin Stoichiţă, candidat independent la Primăria Sectorului 5 şi un apropiat al lui Marian Vanghelie, spune că Robert Negoiţă vrea să-l schimbe pe Cristian Rizea de la şefia filialei PSD sector 5. “Ca să se apere, Rizea a acreditat ştirea falsă că Dragnea ar fi de acord şi l-ar fi pus pe Rizea să facă presiuni. Tot Rizea a mai lansat şi zvonul că Robert Negoiţă vrea să-i schimbe pe Dan Tudorache şi Gabriel Mutu cu alte două persoane care nu sunt nici măcar membri PSD, ceea ce este fals. Ar fi fost vorba despre Constantin Iacov, fost preşedinte al FC Naţional) şi Ştefan Florescu (fost director la Administraţia Pieţelor sector 4), care a fost demis de primar, dar este candidat la sectorul 6. Tot Rizea a lansat zvonul că Liviu Dragnea îi va demite pe amândoi marţi, la Comitetul Executiv. Este posibil ca Rizea să fie dat afară, pe Negoiţă nu-l vor exclude, că este finaţatorul PSD”, a comentat pentru PUTEREA Cătălin Stoichiţă.

Ameninţarea lui Dragnea: Vor rămâne scriitori

Înaintea Comitetului Executiv al PSD, Liviu Dragnea a declarat că nu acceptă nervozităţi şi ameninţări cu proteste între membrii partidului. “Decizia mea este foarte clară: nu mai permit nimănui să iasă şi să vorbească în numele partidului. Sunt prea mulţi vorbitori care vorbesc în numele unui partid cu care nu te poţi juca chiar atât de simplu”, a mai spus liderul PSD. El le-a transmis celor doi că “vor rămâne scriitori” dacă nu înţeleg jocul în echipa partidului.

Liviu Dragnea a fost întrebat dacă există înregistrări video cu membrii PSD, având în vedere că, într-un comunicat de presă, Cristian Rizea preciza că şeful PSD Bucureşti, Robert Negoiţă, ameninţa cu astfel de înregistrări. “(Înregistrări-n.r) Cu ce? Cu desene animate? Din păcate, oameni de bine, între ghilimele, tot lansează astfel de zvonuri. Nu există aşa ceva. Nu este niciun fel de bază pentru această ştire, este o ştire falsă (...) Şi domnul Rizea, şi domnul Codrin Ştefănescu, şi, mai nou, am văzut că este un domn Rafael de la Sectorul 5, au devenit foarte buni scriitori. Eu am să le cer, astăzi, să înţeleagă că sunt membri de partid şi aici există un singur interes, interesul partidului. Dacă nu vor înţelege, vor rămâne scriitori”, a replicat Dragnea.

Protagoniştii scandalului de la PSD Bucureşti, Robert Negoiţă şi Cristian Rizea, au evitat să comenteze subiectul. “Nu comentez! N-am ce să comentez! Îmi cer scuze, nu vreau să comentez nimic. Nu e vorba de mine, eu nu am fost nicăieri la Rin (Rin Grand Hotel, hotelul familiei Negoiţă n.r.)”, a spus Rizea. La rţndul său, Negoiţă a negat că ar exista camere de supraveghere în hotelul Rin, dar şi că ar deţine înregistrări compromiţătoare. ”Nu am nimic de declarat (...) niciodată nu m-am ocupat de aşa ceva (înregistrări n.r.). Asemenea aberaţii, asemenea lucruri, nu cred că există nicăieri în Europa aşa ceva.”, a precizat Negoiţă citat de Mediafax.

Şansele PSD la sectorul 5

Cătălin Stoichiţă susţine însă că cele mai mari şanse la câştigarea funcţiei de primar al sectorului 5 le are tot Marian Vanghelie, suspendat din funcţie în primăvara anului trecut. “Din cele 30 de procente pe care PSD susţine că le are la sectorul 5, jumătate ar vota tot cu Marian Vanghelie sau cu persoana care-l susţine. Într-un alt sondaj se arată că peste 60% din alegători l-ar vota. Dacă Marian Vanghelie nu va candida, mulţi nu vor veni la vot. Viitorul primar va fi ales de numai 30-35.000 de votanţi. PSD nu are oameni noi pentru campania electoral şi vor pune deputaţi, cum e Dumitru Chiriţă să candideze la sectorul 2 sau la 5. Eu am mai multe şanse ca independent”, a comentat Cătălin Stoichiţă pentru PUTEREA.

Răzmeriţă publicitară

Toată tevatura din PSD Bucureşti a reuşit să atragă atenţia opiniei publice asupra social-democraţilor. Liviu Dragnea a anunţat “marile schimbări” după Comitetul Executiv. Cristian Rizea a fost suspendat din PSD Sector 5, iar interimatul va fi asigurat de preşedintele TSD Sector 5. În ce-l priveşte pe Robert Negoiţă, el nu mai este preşedinte pe Bucureşti, “pentru că şi-a dat demisia din fruntea filialei”, a spus Dragnea. El şi-a recăpătat funcţia deţinută anterior, cea de secretar executiv pe Bucureşti-Ilfov. Negoiţă şi-a confirmat intenţia de a candida din nou pentru funcţia de primar al sectorului 3 “Gabriela Firea este prima opţiune pentru Capitală”, a anunţat Dragnea. Firea va fi şi preşedinte interimar al PSD Bucureşti. Preşedintele PSD a precizat că decizia finală privind candidatura la Primăria Capitalei va fi luată după sondajele interne finale, când va fi anunţat oficial candidatul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-09Parerea ta...

CETATEAN
09 Feb 2016

AHA , FINUL ESTE SUB NASA . SANSA SULI DUPA VOMITARE .
AL DOILEA CETATEAN
10 Feb 2016

"LOGICA" SI "BUNUL SIMT" DAMBOVITEAN: PANDELE-PRIMAR DE VOLUNTARI, FIREA-PRIMAR DE BUCURESTI, RASICA-PREFECT DE ILFOV SI... "CU VOIA DVS. ULTIMUL PE LISTA"... NASUL BECALI-SEF PE LA PIPERA !!! SA VINA FANARIOTII SA NE MAI SCAPE INCA O DATA IN ISTORIE !
ANONIM
10 Feb 2016

DACA SOCIETATEA CIVILA IA TEAPA CU PROMISIUNEA ALEGERIILOR IN DOUA TURURI IN MOD SIGUR CIOLOS SI CU JOHANNIS TREBUIE SA STIE CA SOCIETATEA CIVILA NU MAI ACCEPTA ALTE DOUA SITUATII SI ANUME; 1. CA ALESII LOCALI SI PARLAMENTARI SA OCUPE MAI MULT DE DOUA MANDATE ACEIASI FUNCTIE PUBLICA. 2. SE INTERZICE CANDIDATURA CANDIDATILOR CARE NU AU O MINIMA INSTRUIRE IN DOMENIUL ADMINISTRATIEI POTRIVIT FUNCTIEI PE CARE DORESTE SA CANDIDEZE .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz