2019-10-22 22:27

Gabriela Firea despre spitale: când o să fie pacienți, o să facem transplant de plămâni. Întrebată de ce aruncă banii pe statui, edilul a replicat: Asta este hărțuire!

 |  15:19
Gabriela Firea despre spitale: când o să fie pacienți, o să facem transplant de plămâni. Întrebată de ce aruncă banii pe statui, edilul a replicat: Asta este hărțuire!

Înconjurați de jurnaliști cu microfoane și camere de luat vederi, ministrul Sănătății Florian Bodog și primarul general Gabriela Firea au inaugurat cu mândrie spitalul Foișor din București.

În timp ce oficialii români se plimbau prin încăperile moderne ale unității medicale, jurnaliștii încercau să afle dacă există soluții concrete la problemele din sistemul de sănătate.

Întrebările s-au referit la strategia pentru reabilitarea spitalelor care sunt gata să se prăbușească sau ce se întâmplă cu clădirea nouă a spitalului Gomoiu ori de ce nu se fac transplanturi de plămâni la spitalul Sf. Maria

De altfel, noua clădire a Spitalulului Foişor a fost inaugurată luni, cu toate că sunt prea puţini medici şi asistente. Secţia de terapie intensivă, de pildă, va funcţiona pentru început cu jumătate din numărul necesar de asistente. 175 de milioane de lei au fost investiţi în construcţie şi aparatură.

De fiecare dată, ministrul sau primarul general erau iritați de întrebări - Firea spunând chiar că se simte hărțuită, după ce a fost întrebată de ce este nevoie de alocarea unor milioane de lei pentru amplasarea unor statui în București.

Discuțiile dintre primarul general Gabriela Firea și jurnaliști

Reporter: Doamna primar, ce se întâmplă cu clădirea nouă a spitalului Gomoiu? E tot un spital al Capitalei.Gabriela Firea: S-a terminat construirea clădirii și acum se aduc echipamentele care vor fi finalizate ca și montaj maxim în luna martie. Sperăm ca la 1-8 martie să facem inaugurarea și la Gomoiu.

Reporter: Și în legătură cu transplantul de plămâni de la spitalul Sf. Maria? Când se va face sau ce mai lipsește de acolo?Gabriela Firea: Decizia aparține echipei medicale, domnului doctor Copcă, atunci când vor fi pregătiți și vor avea și pacienți cu siguranță se va anunța și primul transplant de plămâni. Noi ne dorim să dotăm cât mai bine acest spital astfel încât să fie la standarde europene.

Reporter: Nu este suficent dotat?Gabriela Firea: În acest moment este foarte dotat. După cum știți, pentru a se realiza un transplant trebuie în primul rând să ai și pacienți, trebuie să ai și toate condițiile.

Reporter: Există și pacienți, domnul manager a zis că domnul profesor (Igor Tudorachge, n.red.) a obținut acordul pentru 1 an..Gabriela Firea: Eu sunt primarul general și trebuie să asigur funcționarea optimă a acestui spital. Mai departe este decizia managementului medical.

Reporter: Anul trecut spuneați că totul e în regulă, între timp s-a întâmplat ceva?Gabriela Firea: Și acum totul este în regulă, dar decizia de a realiza aceste operații nu-i aparține primarului, ci echipei de medici, dar din punct de vedere al infrastructurii și al clădirii totul este conform standardelor, pentru că am investit foarte mult în spitale și nu am făcut economii.

Noul spital Foișor

Noul Spital de Ortopedie, Traumatologie si TBC Osteoarticular Foișor, inaugurat pe 18 decembrie, ”oferă pacienților condiții ultramoderne de confort și siguranță”, spune Primăria Capitalei. Este vorba de o investiție de 37 milioane euro doar în construcția clădirii și alte 12 milioane de euro în dotarea cu aparatură ultramodernă. Noul spital Foișor este o construcție de 9.000 de mp, cu 6 etaje, 8 săli de operație, 119 paturi și dotări de ultima generație.

În acest spital, normele de securitate și confort vor fi respectate în totalitate - ne asigură autoritățile: un salon are maximum 4 paturi, iar la parterul spitalului a fost amenajată o sală de kinetoterapie, unde pacienții vor putea face recuperarea medicală, precum și o secție de imagistică ultramodernă cu tomografie computerizată și radiologie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-05Parerea ta...

CETATEAN
19 Dec 2017

Madam Vranceanu- Firea-Pandele -etc. E o persoana total nefrecventabila; o golanca agresiva si o impostoare care isi imagineaza ca toti sunt prosti si doar ea e desteapta. Tupeul de borfasa e ceea ce o caracyerizeaza cel mai bine pe aceasta tzatza mahalagioica de provincie.
MOLDOVEANCă!
19 Dec 2017

Ăștia-s la două capete: ori excepționali, ori bătuți în cap dar aroganți!
FăI ”DOAMNă”!
19 Dec 2017

Dacă nu te interesează renovarea și aducerea într-o stare acceptabilă a spitalelor, de ce nu ai fătat plozii în spitalul din Tg.Jiu spre exemplu! Tu, nevasta lui Ponta și toate fufele din parlament trebuia să fătați ACOLO....mese de ginecologie cârpite, ruginite, lipsă de instrumentar, pereți cojiți, ferestre distruse, etc....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray