2020-08-13 00:40

Gabriela Firea, interpelată public pe tema spitalelor

 |  19:40
Gabriela Firea, interpelată public pe tema spitalelor

P24

Mâine la ora 10:00, expiră termenul până la care primarul general, Gabriela Firea, trebuie să răspundă la interpelarea consilierului general USR, Ana Maria Ciceală (foto). Cu chiu cu vai, la ultima şedinţă de Consiliu General, au fost introduse pe ordinea de zi interpelările. Numai că, preşedintele de şedinţă a refuzat să facă apel la consilieri să rămână în sală şi nu a anunţat sfârşitul şedinţei. Drept urmare, interpelările “incomode” ale consilierului USR, au fost depuse în scris.

Potrivit OG.nr. 35/2002 art. 60, un consilier general are dreptul să pună întrebări primarului. Dincolo de ordinea de zi, un consilier are dreptul să pună întrebări primarului, iar acesta trebuie să răspundă imediat sau, dacă nu este posibil, până la următoarea şedinţă. Pus în dificultate, viceprimarul. Aurelian Bădulescu, i-a acceptat interpelarea scrisă. Iată conţinutul interpelării:

1. Cine este în prezent directorul spitalului Malaxa?

2. Ce măsuri au fost luate în comun de către Primarul General, Gabriela Firea, şi noul manager al spitalului Malaxa cu privire la gestiunea activităţii spitalului Malaxa?

3. Ce măsuri au fost luate în comun de către Primarul General, Gabriela Firea, şi noul manager al ASSMB, Ionuţ Niţu cu privire la gestiunea activităţii celor 19 spitale bucureştene?

4. Ce măsuri au fost dispuse de către Primarul General, Gabriela Firea, cu privire la rezultatele controlului efectuat de Corpul de Control al Primului Ministru la Spitalul Sfânta Maria din 8-9 decembrie 2016?

5. Au fost actualizate contractele de management ale tuturor managerilor de spital din Bucureşti, conform OUG 79/2016? Care este stadiul actualizării acestora?

6. Ce spune raportul de evaluare a activității managerilor celor 19 spitale bucureștene, raport produs al Dispoziţiei de Primar nr. 590 din 25.04.2016 formulată în baza ordinului MS nr.112/ 2007?

7. În ce stadiu se află proiectul de audit la cele 19 spitale depus de USB pe 15 noiembrie? Nu am primit niciun răspuns administrativ, deşi el a fost depus cu peste 30 zile înainte. De asemenea, solicit fotocopii pentru: a) decizia de numire a lui Eduard Armeanu ca director interimar;

b) decizia de încetare a poziţiei lui Eduard Armeanu ca director interimar; c) decizia de revocare a lui Florin Secureanu din poziţia de director a Spitalului Malaxa;

d) decizia de numire a noului director al Spitalului Malaxa;

e) fotocopie a inventarului celor 19 spitale pentru anii 2015 şi la noiembrie 2016;

f) lista de achiziţii efectuate de toate cele 19 spitale în anii 2015 şi 2016

g) balanţele de verificare pe toate lunile anului 2016 şi bilanţurile contabile din 2009 până în 2016;

h) posturile vacante la toate spitalele şi cele scoase la concurs, precum şi termenele concursurilor şi modalitatea de publicitate;

i) contractele de management actuale ale celor 19 manageri de spitale aflate în subordinea CGMB.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-27Parerea ta...

BASESCU
27 Dec 2016

Mai ciceala......Hai să văd o prindere din partea ta A pune întrebări și a acuza este f ușor ,dar ceva constructiv,cooperant apare din capul tau sec ....Oare numai tampitei sunt in adunătură asta lui soros ??¿ Veniți cu propuneri și idei de progres ....Sau nu știți decât să puneți frână... Păcat de tinerețea voastră ,cu creiere spălate ......MERCENARI
ION
28 Dec 2016

Deși toate acțiunile/Interpelările/demersurile USR nu au avut un sens real si nici o finalitate palpabila, fiind uitate pe drumul demagogiei sterpe, poate ca merita un răspuns. Nu știu ce sens are răspunsul data fiind colaborarea intensa a USR cu PSD ( rog verificați voturile pt viceprimari in București- au ieșit 5 PSD cu votul fățiș sau abtinerea USR), dar sunt interesante răspunsurile. Ar fi bine sa aflam ce bani s-au cheltuit nu in 2015 si 2016 ci in ultimii 10 ani. Iar sa aștepți de la Firea sa aibă un punct de vedere sau o strategie este prea mult. Incompetenta crasa, lipsa de criterii si de moralitate in desemnarea ocupanților unor funcții este atât de evidentă încât nu lasă loc nici la întrebări, nici la răspunsuri. O nulitate care primește întrebări de la o diletanta. Frumos oraș.
ADRIAN
28 Dec 2016

Buna interpelarea, dar din pacate va ramane fara raspuns. Aceasta Firea nu are nimic de spus din pozitia de PG, e o nulitate absoluta, care ne trateaza pe toti ca pe fomisti. E vremea sa afle aceasta pocnitoare sa afle ca ne intereseaza ce face cu banii nostri si dupa aia ce concerte si luminite pune e prin Bucuresti. PS Si mai potoliti-va cu Soros bai "desteptilor" ca a trecut campania, s-a potolit prostimea.
BASESCU
28 Dec 2016

Să mori tu Adriane......De u de le vin banii....Trebui să presteze ptr ei
BASESCU E CRETIN
28 Dec 2016

Astea sun problemele noastre in Bucuresti.... de unde are USR-ul bani, nu faptul ca suntem prostiti pe fata de catre primarie si banii sunt aruncati intr-un tomberon la spitale, nu faptul ca nu avem parcari sau parcuri, nu faptul ca nu avem curatenie pe strazi. Pe unii ii fute grija aiurea....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz