2019-11-15 00:15

Gabriela Firea nu se lasă: ”Bugetul Capitalei va fi TĂIAT cu 25%. Ne vom găsi DREPTATEA”

 |  18:14
Gabriela Firea nu se lasă: ”Bugetul Capitalei va fi TĂIAT cu 25%. Ne vom găsi DREPTATEA”

Gabriela Firea a declarat, marţi, că bucureştenii „o vor duce mai rău în perioada următoare” în cazul în care bugetul Capitalei o să fie tăiat cu 25%, subliniind că Primăria are mai multe atribuţii pe care trebuie să le îndeplinească, precum transportul public, termoficare, spitale sau căminele.

„Dacă bugetul rămâne aşa, Capitala pierde 25% din veniturile de anul trecut, o sumă importantă, având în vedere angajamentele pe care le-am luat faţă de cetăţeni. S-a spus că bucureştenii vor câştiga prin acest buget, că i s-a repartizat Capitalei o sumă mai mare de bani. Fals. Dimpotrivă, bugetul scade. Riscuri majore ale bugetului pe anul acesta pentru bucureşteni. Primăria Municipiului Bucureşti are următoarele atribuţii legale: trebuie să achite facturile la serviciile publice pentru toţi cetăţenii; transportul public în comun, termoficarea, spitalele, iluminatul public, consolidarea blocurilor cu bulină, apă şi canalizare, infrastructura mare, cămine pt vârstnici, pentru eprsoane fără adăpost, grădiniţe şi şcoli, alocaţii financiare pentru persoanele cu dizabilităţi, 15 teatre, parcuri”, a declarat Gabriela Firea, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit edilului, în cazul în care bugetul rămâne în această formulă, bucureştenii „o vor duce mai rău”.

„Dar ni se spune că merg mai mulţi bani la sectoare pentru doar următoarele atribuţii: servicii sociale doar în sector, salubrizare şi deszăpezire, străzi secundare, spaţii de joacă, parcări de reşedinţe. Practic ni se spune că se taie bani de la infrastructură pentru locurile de joacă. Nu vreau să fiu ironică. Dar bucureştenii o vor duce mai rău în perioada următoare dacă Guvernul nu revine asupra acestei decizii”, a mai spus Firea.

Primarul general a anunţat că a transmis deja un punct de vedere Ministerului Finanţelor, Guvernului şi Parlamentului.

„Dacă punctul nostru de vedere nu va fi luat în considerare, iar proiectul de buget va fi aprobat în forma actuală, fiind practic primul buget de faliment al Capitalei de după 89, ne vom îndrepta şi mai departe şi ne vom găsi dreptatea. Ne veţi întreba dacă vom accepta decizia cuiva de a ne trimite în faliment? Nu, ne vom lupta pentru proeictele naostre, iar în cazul în care o decizie juridică nu va fi dată anul acesta, vom merge mai departe. Îmi transmit părerea de rău că nu a fost respectat nici principiul consultării publice”, a mai spus Firea.

În weekend, Firea a transmis şi o scrisoare bucureştenilor în care anunţă că prin proiectul de buget pe 2019, Primăriei i se taie 25% din buget, adică 180 de milioane euro, subliniind că este dovada că Liviu Dragnea îi urăşte pe cetăţeni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-05Parerea ta...

ANONIM
06 Feb 2019

Limba lata face bairamuri , plecari in strainatate , pomeni electorale , pe bani nostri .
ANONIM
06 Feb 2019

MAI TACI COTOROANTA CE ESTI!!!! CRAPI DE CIUDA CA NU MAI MANUIESTI NUMAI TU TOT PURCOIUL DE EUROI. CAPITALA NU A PIRDUT NIMIC DOAR CA NU MAI ESTI TU SINGURA STAPANA A BANILOR' CI ASA CUM ERA NORMAL, SI PRIMARII DE LA SECTOARE. PANA TE-A AJUTAT DRAGNEA SA AJUNGI PRIMARITA I-AI PUPAT SI PAPUCII IAR CAND TE-AI VAZUT CU TOTZI SACII IN CARUTA TI-AI ARATAT ADEVARATA FATZA DE JIGODIE
LIMBA LATA
07 Feb 2019

SA INCETEZE ACTIVITATEA LA CELE 22 FIRME CAPUSA FANTOMA SI CEI 4000 DE SALARIATI BAGABONTI APROPIATI . LE-A DAT UTILAJE DE LA GESTIUNEA PRIMARIEI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray