2020-07-11 18:27

Gabriela Firea RENUNȚĂ la testarea din școli: ”Atâta răutate n-am văzut!”

 |  19:01
Gabriela Firea RENUNȚĂ la testarea din școli: ”Atâta răutate n-am văzut!”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că se va renunţa la ideea efectuării de teste pentru depistarea anticorpilor COVID-19 în cabinetele şcolare. Respectivele testări ar fi urmat să fie realizate de către personalul medical angajat în reţeaua şcolară din cadrul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), instituţie aflată în subordinea Primăriei Capitalei. Părinţii elevilor s-au opus acestei idei.

„Acest proiect a fost blocat doar pentru ca l-am propus eu. Din cinism si invidie”, a spus Gabriela Firea, într-o postare publicată pe Facebook. 

„Ce se poate cu succes în întreaga lume, la noi este blocat. Am schimbat de câteva ori locaţiile pentru testare. Fapt inimaginabil dar real! Am renunţat şi la ideea testării în cabinetele de medicină şcolară, pe care ne angajasem să le dezinfectăm”.

„Oricum, virusul poate fi adus în şcoli de oricine, nu doar de «testaţii lui Firea». Atâta răutate nu am văzut!”, a declarat Firea.

Asociaţiile părinţilor elevilor s-au opus ideii ca testele anti-Covid să se desfăşoare în cabinetele medicale din şcoli, mai ales în condiţiile în care de la 2 iunie vor începe cursurile de pregătire a examenelor pentru elevii din clasele terminale (a VIII-a şi a XII-a).

„Timpul e foarte scurt, iar şcolile nu au timp să se pregătească astfel încât să avem garanţia 100% că vor fi respectate procedurile din ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei”, a spus preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi.

Gabriela Firea a adăugat că „în privinţa celor 10 500 de bucuresteni cuprinşi în eşantionul elaborat de INSP, pentru testarea de anticorpi, din cadrul studiului ştiinţific care va arăta gradul de contaminare a comunităţii din Capitală, circulaţia virusului şi procentul de imunizare pe cale naturala a populaţiei, cu siguranţă vom găsi modalităţil optime pentru demararea şi finalizarea în cele mai bune condiţii a acestui proiect atât de necesar".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-18Parerea ta...

CONSTANTIN
18 Mai 2020

Doamna Firea ar fi suficient sa priveasca intr o oglinda de calitate si se va confruna cu rautatea de care vorbea!!! In rest gargara si ceata!!Nu este apta sa lucreze in colectiv daca nu este ea sefa!! A reusit sa il pacaleasc pe Streinu,care ii seamana la caracter,a reusit sa ii cumpere pe subordonati acordand salarii disproportionate cu munca si rezultatele obtinute!!Parintii sunt mai pragmatici mai atenti cu propunerila populiste!!Sa ii testeze pe preotii din Capitala ,sunt multi,veninosi si recalcitranti fata de respectarea Legii!!Poate cu ei are succes!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz