2020-02-29 00:02

Gabriela FIREA, replică pentru liberali: Activitatea mea și a Primăriei au ajuns teme de atac în bătălia pentru funcții din PNL!

 |  15:03
Gabriela FIREA, replică pentru liberali: Activitatea mea și a Primăriei au ajuns teme de atac în bătălia pentru funcții din PNL!

Primarul General Gabriela Firea susţine că activitatea Primăriei şi a sa au devenit teme de atac în bătălia pentru funcţii din PNL şi acuză opoziţia că blochează proiecte şi că reprezentanţii acesteia îşi şterg trecutul cu buretele, criticând faptul că nu s-a făcut în doi ani tot ceea ce nu au făcut administraţiile anterioare. Ea compară punctual situaţia actuală cu aceea din perioada în care majoritatea în CGMB era deţinută de actuala opoziţie, informează News.ro.

"Având în vedere că, în ultima perioadă, activitatea Primăriei Capitalei, precum şi a mea au devenit subiectul predilect al opoziţiei, în special a PNL - care a ales PMB ca temă de atac în bătălia pe funcţii din interiorul PNL -, în dorinţa de a construi încă de pe acum o campanie politică mincinoasă şi denigratoare, terfelind proiectele şi iniţiativele actualei Administraţii, reamintesc faptul că în ultimii doi ani, în Bucureşti, s-au realizat o serie de demersuri în premieră, menite să îmbunătăţească atât aspectul Capitalei cât şi viaţa bucureştenilor. Fireşte, mai avem multe de făcut, într-un oraş nu se încheie niciodată activitatea, sunt multe erori de îndreptat şi proiecte de lansat, dar îmi dedic întreagă energie rezolvării, rând pe rând, a tuturor rămânerilor în urmă din ultimii 27 de ani", scrie Gabriela Firea pe Facebook. 

Ea compară perioada actuală cu aceea în care majoritatea în CGMB aparţinea PNL, care în opinia să "demonstrează clar că domeniul sănătăţii nu a beneficiat de acţiuni concrete ale opoziţiei şi nici nu a fost pe lista de priorităţi a PNL, care, fiind majoritar în CGMB, ar fi putut să aducă modificări semnificative în acest domeniu". 

"Pentru conformitate, va informez că, de-a lungul anilor, bugetul Administraţiei Spitalelor, (înfiinţată în anul 2009) a fost după cum urmează: Buget ASSMB 2009-2016 - 326,6 milioane euro (pentru 8 ani), Buget ASSMB 2017-2018 - 172 milioane euro (pentru 2 ani). Se poate lesne observa că, în doar doi ani, actuala administraţie a alocat sănătăţii un buget care reprezintă mai mult de jumătate din suma alocată acestui domeniu în ultimii opt ani!”, afirmă Gabriela Firea. 

Gabriela Firea mai afirmă că în premieră pentru Bucureşti, Primăria Capitalei va achiziţiona anul acesta aproximativ 500 de locuinţe destinate medicilor, demers menit să oprească 'exodul' medicilor profesionişti şi să creeze condiţii ultramoderne de tratament pentru bucureşteni.  

Ea mai spune că până la actuala Administraţie componenţa socială "nu a constituit altceva decât un cumul de declaraţii sforăitoare, fiind un domeniu subfinanțat", făcând din nou o comparaţie: buget DGASMB 2004-2016 - aprox. 73 de milioane de euro (pentru 13 ani), buget DGASMB 2017-2018 - aprox. 130 milioane de euro(2 ani).

"Astfel, în ultimii doi ani s-a acordat asistenţei sociale aproape dublul sumei acordate de opoziţie în ultimii 13 ani!", este concluzia primarului Capitalei. 

Firea menționează că se poate observa cu uşurinţă că politicienii de dreapta au fost, într-o formă sau alta, la cârma Bucureştiului, fie că au fost viceprimari, consilieri generali în majoritate, sau chiar primari. În aproape 30 de ani, nu s-au înregistrat modernizări capitale în Bucureşti, bugetele şi obiectivele de investiţii fluctuând în funcţie de interese: fie că s-au schimbat sute de mii de tone de borduri, fie că s-au ignorat flagrant nevoile imperioase ale Bucureştiului (infrastructura, sănătate, social, cultură etc.), Capitala României are acum o serie de restanţe majore, care ar trebui recuperate în cel mai scurt timp. 

"Concret, Administraţia Străzilor, condusă de PDL, a avut timp de 17 ani, un buget total de aproximativ un miliard de euro. După cum se poate vedea, cifrele demonstrează că bani s-au dat, dar rezultatele nu se văd! 

Astfel, deşi din anul 1999 şi până în anul 2016 s-au tocat aproximativ un miliard de euro pentru asfaltarea şi reabilitarea arterelelor Capitalei, adevăratele realizări NU se văd pe stradă, în teren. Mai mult decât atât, s-au cheltuit zeci de milioane de euro pentru construirea de piste de biciclete realizate cu bidineaua, iar acum actuala Administraţie este arătată cu degetul pentru lipsă acestora", susţine primarul Capitalei. 

Actuala administraţie a alocat anul acesta nu mai puţin de 231 milioane de euro pentru infrastructura rutieră şi fluidizarea traficului, dotări, investiţii şi subvenţii pentru transport în comun – investiţii în lucrări care vor genera diminuarea aglomeraţiei în trafic, mai spune primarul, adăugând că pentru îmbunătăţirea sistemului rutier, semaforizare inteligenţă, managementul traficului, a fost alocată suma de 56 de milioane de euro, iar municipalitatea demarează 14 proiecte de construire de parcări subterane şi supraterane, sumă alocată pentru început fiind de aproximativ 11 milioane de euro. 

 Reînnoirea parcului auto al RATB reprezintă de asemenea o prioritate pentru actuala Administraţie, un bun exemplu în acest sens fiind licitaţia pentru achiziţionarea celor 400 de autobuze noi, Euro 6. Totodată, sunt în pregătire licitaţiile pentru achiziţionarea  a 100 de autobuze cu GNC, a altor 100 de autobuze, de această dată electrice, a 100 de troleibuze şi 100 de tramvaie.

"Subliniem că adminstraţia PNL (PDL) a achiziţionat în jurul anilor 2006, 500 de autobuze fara aer condiţionat, iar acum, RATB montează sisteme de climatizare pe primele 150 dintre acestea", afirmă Gabriela Firea.

Un alt domeniu important, neglijat de vechile administraţii ale Capitalei îl constituie cel al consolidării clădirilor cu risc seismic. Astfel, în 27 de ani, s-au consolidat doar 20 de astfel de clădiri, iar actuala administraţie a reuşit, în mai puţin de doi ani, să înceapă lucrările de consolidare la 10 clădiri cu risc seismic ridicat, situate în centrul Capitalei. Totodată, în prezent, se întocmeşte documentaţia pentru expertizarea şi proiectarea lucrărilor de intervenţie/consolidare pentru alte 20 de clădiri şi s-a demarat un alt program prin care se vor pune în siguranţă încă 100 de clădiri aflate în diverse stadii de degradare.

"Mai mult, pe lângă faptul că partidele de dreapta au dispus, timp de aproape două decenii, de bugete fabuloase, pe care le-au cheltuit după bunul plac şi cu care ar fi putut să realizeze investiţii semnificative pentru Capitală, au contractat şi împrumuturi de 500 de milioane de euro, pe care acum actuală administraţie are obligaţia să le refinanţeze sau să le achite. E arhicunoscut faptul că reprezentanţii opoziţiei aleg să facă o politică distructivă, desfiinţând proiecte şi obiective esenţiale pentru bucureşteni, fără scrupule. Pentru ei, interesul bucureştenilor nu contează, tot ce urmăresc este demolarea şi demontarea tuturor iniţiativelor actualei administraţii, indiferent de importantă şi rolul lor în viaţă bucureştenilor", consideră Gabriela Firea, adăugând că "proiectele şi iniţiativele Primăriei sunt blocate în consiliul general sau denigrate şi interpretate tendenţios în mod public de către opoziţie, care comunică permanent în spaţiul public (pentru a-şi justifica activitatea) informaţii tunchiate menite să calomnieze Primarul General şi activitatea instituţiei pe care o conduce".

Firea  mai acuză opoziţia că încearcă să acrediteze ideea că este singurul edil care finanţează realizarea unor statui in Bucureşti.

"Subliniem încă o dată că Primarul General, Gabriela Firea, NU a semnat nici un proiect de realizare a unor monumente, ci a continuat proiecte incepute de administraţiile anterioare, fiind obligată, conform legii, să ducă la bun sfârşit aceste contracte", se mai arată în postarea Gabrielei Firea, care precizează şi că festivalurile şi concertele din Capitală reprezintă o tradiţie, deşi se încearcă în mod fals atribuirea acestora actualei administraţii.

"Pentru reprezentanţii PNL este mult mai simplu ca Primarul General actual să fie vinovat de tot ce nu s-a făcut în ultimii 20 de ani: pornind de la lipsa parcărilor, a clădirilor care nu au fost reabilitate de 29 de ani şi până la iepuri uriaşi decorativi (care nu aveau nici o legătură cu Primaria Capitalei), sau târguri de tradiţie, sesizate brusc de opoziţie", este concluzia Primarului General.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-06Parerea ta...

ANONIM
06 Mai 2018

Niste nazisti care vor raspunde pentru toata bataia de joc facuta contra tarii cu Soros si statul paralel al lui IOHANNIS Liberali egal criminali
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine