2020-02-22 08:28

Gardul vesel din Sectorul 4

 |  13:53
Gardul vesel din Sectorul 4

Gardul este o construcție de împrejmuire folosită din cele mai vechi timpuri, utilă pentru delimitare, adăpostire, pază, etc. În perioada comunistă, instituțiile publice aveau garduri din beton, cu diverse profiluri și, în general, erau vopsite în alb sau gri. Astăzi, în Sectorul 4, gardurile unor instituții au devenit mici opere de artă. Fără nicio exagerare!

Spre exemplu, Complexul spitalicesc din Sectorul 4 (care include mai multe spitale în același spațiu), care are deschidere atât pe șoseaua Berceni, cât și pe strada Emil Racoviță, dispune de un gard din panouri tip sandwich, perfect obișnuit la o primă vedere. Doar că, imediat după montarea sa a fost pictat în întregime, cu imagini reprezentând diverse păsări și animale, totul pe fundalul unor vegetații viu colorate.

Parcurgându-l de la un capăt la altul, privești practic un tablou senzațional și descoperi o lume minunată, descrisă în culori extraordinare, unde păsările exotice și animalele par că se află în peisajele lor naturale, fapt ce creează o atmosferă urbanistică uluitoare.

Și gardul care împrejmuește Parcul Natural Văcărești este o „apariție” la fel de inedită. Fiecare panou reprezintă grafic personaje importante ale Bucureștiului, din artă, muzică, literatură sau chiar politică, alături de citate celebre care le-au aparținut sau însoțite de un mesaj reprezentativ.

Conceptul modern, de a aduce gardul de la starea sa inițială, de element obișnuit de utilitate, la stadiul de artă, furnizează trecătorilor o experiență deosebită, unică în spațiul urbanistic.

De montajul acestor garduri s-a ocupat ADP Sector 4, iar Primăria Sector 4 a organizat selecția tinerilor pictori și graficieni care au semnat aceste inedite opere de artă urbanistică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-23

Mai multe imagini:
Gardul vesel din Sectorul 4
zoom
Gardul vesel din Sectorul 4
zoom
Gardul vesel din Sectorul 4
zoom

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine