2020-08-10 19:33

Gata cu aberațiile din manuale! Cine va avea primele cărți noi

 |  12:32
Gata cu aberațiile din manuale! Cine va avea primele cărți noi

Manualele actuale sunt pline de informațiile greșite potrivit cărora țara noastră se învecinează cu Iugoslavia sau că România face eforturi să devină membră a UE. Din fericire, în curând, manualele vor fi schimbate. Primii care vor avea manuale noi, cu informații adecvate, sunt elevii din clasa a IV-a. Generația lor va fi prima care va testa și noile manuale pentru clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a, potrivit digi24.ro.

Criticat din toate părțile, Ministerul Educației promite schimbarea învățământului actual. După ce a avizat manuale noi pentru clasele I, a II-a și a III-a în luna decembrie, se pregătește să încheie distribuirea manualelor noi pentru clasa a patra.

"La începutul anului, a avut loc licitația pentru manualele de clasa a IV-a. În această toamnă ele încep să fie pe băncile elevilor, unele urmând ca abia în cursul acestei săptămâni să fie comandate de către dascăli și le vor primi elevii la începutul lunii decembrie. Înainte de a pleca în vacanță", a precizat Anca Munteanu, redactor coordonator la o editură pentru Digi24.

Manualele claselor gimnaziale vor intra în sistemul educațional în etape. Primii care vor studia materiile noii metodologii vor fi elevii care intra în 2017 în clasa a V-a. Ulterior, an după an, tot ei vor fi primii care vor învăța după manuale noi în clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a.

Concomitent cu finalizarea noilor manuale pentru ciclul primar, Institutul de Științe ale Educației anunță un nou plan de învățământ pentru elevii claselor gimnaziale.

"Vorbim despre o abordare centrată pe competențe ale elevului. În principiu, ne dorim un elev care să știe să comunice, un elev care știe să învețe, un elev care își asumă anumite responsabilități în școală, în comunitate, în familie”, explică Magdalena Balica, director-adjunct la Institutul de Științe ale Educației.

Rețeta educațională pe care statul român o aplică în școli se regăsește în statistici alarmante pentru România. Conform ultimei analize Eurostat, ponderea elevilor care au abandonat școala în ultimii trei ani, a crescut constant: 17,3% în anul 2013, 18,1% în anul 2014 și 19,1% în anul 2015.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-27Parerea ta...

APOLITIC
27 Noi 2016

Manualele sa fie inmanate in cadrul unei serbari , pe 11 decembrie !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz