2020-08-12 23:28

George Maior: Ameninţările teroriste din Franţa pot pune în pericol grav securitatea naţională

 |  11:55
George Maior: Ameninţările teroriste din Franţa pot pune în pericol grav securitatea naţională

Directorul SRI, George Maior, a declarat, că situaţia generată de atentatele din Franţa relevă o nouă dimensiune a ameninţărilor teroriste, de natură să pună în pericol grav securitatea naţională şi ordinea publică.

Vezi şi: 

Referitor la situaţia generată de ultimele evenimente din Franţa, directorul SRI a susţinut că noile ameninţări teroriste ar putea pune în pericol grav securitatea naţională şi ordinea publică, dar şi credibilitatea şi autoritatea instituţiilor de aplicare a legii.

Citeşte şi: 

Vicepremierul Gabriel Oprea a afirmat, la rândul său, că asigurarea unui climat de securitate publică presupune existenţa unor mecanisme operaţionale eficiente ale structurilor de stat.

"Toate instituţiile prezente aici, membre ale celor două structuri - GIS şi CNSSU - au atribuţii specifice, dar împreună, beneficiind de un cadru normativ şi operaţional bine structurat - pot genera o reacţie fermă, rapidă, de natură a asigura siguranţa publică, prevenirea şi contracararea tuturor fenomenelor generatoare de pericol la adresa cetăţenilor", a susţinut vicepremierul Gabriel Oprea. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-09Parerea ta...

GICA
10 Ian 2015

SPRE DEOSEBIRE DE FRANCEZI, ..noi romanii si d-ta ,,CE DRACU'.." facem misto de TOT si toate, pusi pe harta, de dragul CUI???? - Orice ar fi facut guvernantii nostrii, opozantii fac campanie electorala basista/de scandal/ ; pana la alegeri ..ciocul mic! si la TREABA, voi, noi si EI!
"ÎN PAT CU GHIţă"
11 Ian 2015

tot din "Padurea cocosatilor"(de Marin Neacsu:) - "România TV sub directa conducere a securistului Ghiţă duce o campanie furibundă pentru spionarea cetăţeanului de rând sub masca aceleiaşi lupte antiteroriste. La fel ca şi în cazul cartelelor pre-pay, se ignoră cu bună ştiinţă principiul prezumţiei de nevinovăţie şi toţi cetăţenii sunt trataţi ca infractori sau potenţiali infractori, drept pentru care li se suspendă dreptul la intimidate şi sunt consideraţi vinovaţi înainte de a fi dovediţi. De ce insistă domnul Ghiţă pentru acest lucru? Pentru că domnia sa păstoreşte RDS-RCS care este şi va fi beneficiara acestei legi şi vă daţi seama ce bază legală şi periculoasă de date despre orice cetăţean, de la simplu copil de 4 ani la procuror, judecător, ministru, general, etc, etc, va sta în mâinile domnului Ghiţă?
Vă DAţI SEAMA Că
11 Ian 2015

viitorii demnitari, politicieni, generali, vor fi monitorizaţi de mici de când încă se mai joacă cu prietenele sau urmăresc cine ştie ce site-uri deocheate iar la momentul oportun sunt şantajaţi? Asta se doreşte, aici vom ajunge prin această lege mai tâmpită dar şi mai anticonstituţională decât tot ce a fost scos până acuma pe uşa Parlamentului, în numele aceleiaşi “griji faţă de cetăţean”. Şi aici se pune aceeaşi întrebare: Cine e atât de prost să creadă că în astfel de situaţie, după o astfel de lege, se va mai găsi un terorist care să folosească computerele pe sistemele menitorizate pentru acţiuni teroriste?
NIMENI, NICI CEI CARE
11 Ian 2015

iniţiază această lege, dar ei o iniţiază pentru căţinta lor este cetăţeanul, nu teroristul sau potenţialul infractor, sau corupt care îşi va lua oricum propriile măsuri de securitate informatică, sau va căuta alte metode de comunicare, de exemplu se va muta cu biroul în sediul MApN, sau se va plimba cu maşina prin parcări. Cine caută găseşte, iar omul cinstit, cetăţeanul nu va mai putea nici să sughită fără să fie auzit sau văzut. Vai de cocoaşa lui. Prea mulţi ” binevoitori” sar să susţină aceste legi antidemocratice în numele „securtăţii” mele, după ce timp de 25 de ani nu au făcut nimic, ca să nu mă întreb cel puţin, de ce."
PT.GHITA!
12 Ian 2015

Reclama la TELEKOM (firma unde actioneaza in prezent fratele lui Ghita), iti da fiori pe sira spinarii, atentionandu-te! Zici ca te priveste insistent Ispititorul (necuratul) din filmul “Patimile lui Hristos” regizat de Mel Gibson! Bine…tipul din reclama este barbat, nu femeie (Rosalinda Celentano, care a jucat rolul lui Satan, in film); reclama, prin personajul promovat (cu gluga si ochi deschisi la culoare) privind tinta spre tine, te imbie schitand o mima de zambet crud si rece, hipnotizandu-te sa iei cartela sau abonament la noul Telekom, dar ascunzandu-si cutitul cu lama lunga, la spate! Pe net se spune Despre spionajul care continua sa ne afecteze si pe noi. Edward Snowden a aratat prin documente cum agentia de securitate Americana si cea britanica au “spart” retelele rețelele Deutsche Telekom pentru a obține date despre utilizatori. De ce ne interesează pe noi asta? Pentru că Deutsche Telekom a preluat Romtelecom și Cosmote. “
“VâNăTOAREA DE COMORI
12 Ian 2015

Conform Der Spiegel, Treasure Map este un program al NSA și GCHQ, asemănător programului PRISM, prin care americanii spionează activ zeci de mii de civili și politicieni din toată lumea, chiar și din țările aliate. Treasure Map,în schimb, este un mandat pentru o cartografiere a întregii lumi digitale, adică identificarea tuturor aparatelor care sunt conectate la internet, astfel încât fiecare router, smartphone, tabletă sau calculator să devină vizibil pentru ei. Este o hartă cu multiple comori. Misiunea este descrisă în documentele de prezentare sustrase de Edward Snowden și pe care jurnaliștii Der Spiegel le-au putut analiza. Acestea conțin instrucțiuni către analiști să „cartografieze întregul internet – orice aparat, oriunde, oricând”, astfel încât harta să fie una în timp real. Agențiile de securitate din Marea Britanie, Canada, Australia și Noua Zeelandă, care cooperează îndeaproape cu NSA, pot să își instaleze și ele programul și să îl utilizeze. După cum spun cei de la Der Spiegel, este vorba de un fel de Google Earth pentru traficul global de date. Documentele marcau cu roșu Deutsche Telekom, ceea ce, conform legendei, însemna că rețeaua era sub supraveghere. Compania care a aparținut statului german (acum mai deține doar 31,7% din acțiuni) este o companie internațională de telecomunicații, care operează rețele globale. Doar în Germania, compania oferă servicii de telefonie și internet pentru 60 de milioane de clienți.
REPREZENTANțII COMPANIEI,
12 Ian 2015

care s-au autosesizat după ce articolul Der Spiegel a fost publicat, au declarat că s-a demarat o anchetă, dar încă nu s-au găsit indicii că NSA sau GCHQ ar fi obținut acces la rețelele companiei, scrie Reuters. Deutsche Telekom intră pe piața din România Locuitorii din București sigur au văzut cutiile roz care au invadat bulevardul Magheru și s-au întrebat ce este cu ele. Ei bine, ele reprezintă sigla brandului „T”, subsidiară a grupului german, ce a preluat formal Romtelecom și Cosmote România de mai mult timp, însă abia acum se face rebrandingul. Romtelecom și Cosmote vor acționa ca o firmă unitară, cu servicii și pachete comune, ce își va schimba numele pentru a se integra în grupul german. Reprezentanții Deutsche Telekom nu au declarat când au de gând să fuzioneze cele două companii, având în vedere că statul român deține 46% din acțiunile Romtelecom și 30% din acțiunile Cosmote, deci fără să dețină majoritatea la niciuna. Premierul Victor Ponta a reprezentat statul român, fiind prezent la lansarea Telekom România, pe 12 septembrie.
CE ESTE RELEVANT
12 Ian 2015

din punctul de vedere al supravegherii și al spionajului este că, în prezent, 1 din 2 români folosește ori serviciile Romtelecom, ori pe ale Cosmote, conform Romania Insider. Astfel, România devine a treia cea mai mare piață europeană, după Germania și Polonia, au declarat reprezentanții Deutsche Telekom. Iar în ceea ce privește Facebook-ul, suntem campioni: 71% dintre români folosesc zilnic rețeaua de socializare, comparativ cu 63% dintre spanioli, care sunt pe locul doi în clasamentul european. Cine mă ascultă pe mine, X-ulescu Pare incredibil că cineva este angajat să își petreacă timpul ascultând conversațiile altor persoane, dar cert este că se întâmplă. Și, deși informațiile de obicei sunt strânse la grămadă, mai multe cazuri recente au arătat că la fel de bine spionajul funcționează și la nivel individual, deși încă nu știm cum și pe ce criterii. Un astfel de exemplu este cazul lui Daniel Bangert, un om oarecare din Griesheim, Germania. Bangert a avut o viață obișnuită, prieteni obișnuiți, activități și interese obișnuite. Nu exista niciun motiv pentru care să creadă că ar fi fost pe vreo listă a suspecților de terorism, în dreptul cărora spionajul este necesar. Și avea dreptate. Cu toate acestea, tânărul s-a trezit cu poliția la ușă după ce a postat un mesaj pe profilul său de Facebook.
ÎN îMPREJURăRILE SCANDALULU
12 Ian 2015

cu Edward Snowden, tânărul de 28 de ani și-a invitat prietenii, în glumă, să facă o „plimbare în natură” până la filiala NSA din orașul lor, unde „ar putea să vadă un spion pe viu” și unde să ducă „flori de toate felurile pentru a îmbunătăți habitatul spionilor NSA”. Şi, dacă prietenii săi nu s-au arătat interesați, s-au arătat autoritățile. La patru zile de la postare, la 7:17 dimineața a primit un telefon de la poliție, care îl informa că în fața casei sunt agenţi care vor să stea de vorbă cu el despre gluma cu pricina. Bangert s-a trezit într-o situație atât de absurdă, încât părea scrisă de Kafka, în care polițiștii au venit să îl întrebe despre intențiile sale reale. Au plecat numai după ce s-au lămurit că intenția tânărului chiar era să vadă un spion și i-au spus să nu posteze pe Facebook nimic despre vizita lor, sfat la care Bangert bineînțeles că nu s-a conformat. După ce incidentul a dispărut din presă, a rămas întrebarea: de unde a știut poliția despre plimbarea planificată de Bangert? Un purtător de cuvânt al poliției a declarat pentru Der Spiegel că poliția militară americană a găsit postarea și a alertat oficialii germani. Această poliție militară este responsabilă cu securitatea complexului NSA, dar, dincolo de garduri, autoritatea le aparține germanilor. Cum a găsit însă poliția militară americană postarea unei persoane care până atunci nu arătase niciun interes pentru probleme de spionaj, politică, terorism sau orice alt punct sensibil pentru autorități rămâne o întrebare care ar trebui să ne intereseze pe toți." (scris de Eliza Berzescu).
P.S. NE MAI MIRAM
12 Ian 2015

cum se face ca fratele lui Ghita este bagat in afacerea Telekom? Cum se face ca a castigat el (nu altul) licitatia?! Cum se face ca Ghita este nitel 'acoperit' prin SRI dar si in Comisia de supraveghere a acestuia?! Cum se face ca in spatele afacerii Telekom, exista (daca n-a fost mentionat in articolul tipei) firma chineza specializata in spionaj (sau, spionita), cum vreti...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz