2020-07-11 18:41

GHID și telefon pentru ajutorarea românilor din străinătate

 |  20:14
GHID și telefon pentru ajutorarea românilor din străinătate

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) a publicat pe site-ul său un ghid cu informaţii destinate lucrătorilor români care intenţionează să plece la muncă în străinătate şi a alocat două numere de telefon pentru cei care doresc să afle informaţii din domeniu, potrivit unui comunicat al instituţiei, informează Agerpres.

Ghidul, publicat pe site-ul ministerului, cuprinde informaţii despre legalitatea contractelor de muncă, lista agenţiilor de plasare autorizate şi cea a agenţilor de muncă temporară şi include datele de contact ale ambasadelor şi consulatelor, precum şi Ghidul lucrătorului român, elaborat în colaborare cu Ambasadele României şi Corpul ataşaţilor pe probleme de muncă şi sociale.

"În măsura în care este posibil, MMPS recomandă plecarea prin agenţii de plasare sau prin agent de muncă temporară", transmite Ministerul Muncii în document.

Documentul este disponibil la adresa mmuncii.ro/j33/index.php/ro/2014-domenii/munca/mobilitatea-fortei-de-munca/5895.

De asemenea, numerele de telefon cu tarif normal 021/302.70.52 şi 021/302.70.53 sunt disponibile lucrătorilor români interesaţi să afle informaţii despre munca în străinătate. Numerele telefonice pot fi apelate de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 - 18:00.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-23Parerea ta...

DE APLAUDAT
24 Apr 2020

Credeți ca acești muncitori harnici au nevoie de studii superioare calificări si recalificări la vreun loc de munca , au nevoie de un cazier curat sau au nevoie de acel venit minim garantat in Romania ? Romanii aceștia au plecat sa-și recâștige onarea, demnitatea, respectul si valoarea muncii. Nu vor fi niciodată sclavi nimănui , niciodată prosti PSD-lui. Acești tineri sunt oamenii cu un caracter puternic.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz